Vandenberghe Verf
Behang & Muurbekleding

Arte

Arte, dat is de ultieme verfijning in muurbekleding. 

Het familiebedrijf Arte is geboren vanuit een visie voor schoonheid. Als ontwerper en producent van high-end muurbekleding streeft Arte ernaar deze passie voor esthetiek, vakmanschap en kwaliteit te vertalen in al haar activiteiten tot in de kleinste details. Arte heeft voor iedere smaak een brede waaier aan kwalitatieve producten, en dit hoogstaand behangpapier is er zowel voor het klassieke interieur als de avant-garde inrichting.

Naast de collecties voor inspiratie op deze pagina zijn er ook nog de speciale merken Flamant, Essentials, Moooi, Le Corbusier en Flavor Paper en de Arte brands HookedonWalls, en Omexco. Zeker de moeite waard!

Uiteraard heeft Arte veel meer dan wat er op onze site staat, en alles kan steeds bij ons verkregen worden.

Collections

Collection LANAI - Nieuw!

Stel je een ontspannen, lange, zwoele zomeravond voor op een Hawaiiaanse veranda, terwijl je de tijd doorbrengt in een comfortabele rieten schommelstoel. Waarom haasten? Je bent tenslotte op vakantie. Lanai werd geïnspireerd door dit sentiment. Deze betoverende behangcollectie met een exotisch tintje is vernoemd naar het Hawaïaanse woord voor veranda. Elk ontwerp werd met de grootste zorg met de hand vervaardigd en ingelegd of geborduurd met rotan en raffia, waarna dit voortreffelijke ambachtelijke kunstenaarschap in vinyl werd weergegeven. Lanai komt tot leven aan de muur in frisse, natuurlijke kleurencombinaties.

Meer hier

Collection TEXTURA

De mooiste texturen die in de natuur te vinden zijn, komen ook prachtig tot hun recht aan de muur. Van geweven grassen tot gevlochten bladeren en zelfs leder: in de vorm van behang stralen ze als nooit tevoren. Ze worden aangevuld met texturen van ruw of net heel fijn geweven linnen en schitterende zijde. Het kleurenpalet van deze vinylcollectie reikt van tijdloze, zachte tinten tot de meest opvallende kleurtonen.

Collection OSMANTHUS

Osmanthus is een heester met fragiele bloemen en speelt een belangrijke rol in de Aziatische cultuur. Van parfums en culinaire toepassingen tot legendes en culturele festivals, deze geurige bloemen worden gewaardeerd om hun geur, smaak en schoonheid. Deze collectie ademt verfijning en luxe uit, niet enkel door de gesofistikeerde borduurtechniek maar ook door het gebruik van natuurlijke materialen zoals sisal, katoen en hennep. Het esthetische aspect en de puurheid van de natuur zijn perfect in evenwicht. De materialen, dessins en kleuren in deze collectie refereren naar het Verre Oosten

 

Collection CAMEO

Ontdek en waardeer de kracht van onvolmaaktheden en imperfectie. De vergankelijkheid van het leven en het pure karakter van de natuur brengt ons terug naar de essentie: authenticiteit en eenvoud. De asymmetrie en de verschillende vormen en structuren zorgen voor een onverwachte harmonie. De gebruikte materialen in alle ruwheid en puurheid komen op deze manier tot hun recht en krijgen de volledige aandacht.

Collection ICONS

Icons charmeert door haar veelzijdigheid aan materialen; stuk voor stuk vaste waarden in het interieur zoals segrijnleder (galuchat), bouclé stof, metaalaccenten of rotan. De toepassing van deze evergreens op de muur is echter uiterst verrassend en origineel. Typerend zijn de diverse geometrische patronen die een opvallend blokkenmotief naar voren schuiven. Niet alleen de warme materiaalmix is een verrassende factor, ook de variërende lichtinval en het spel van mat en glans geven een extra luxueuze dimensie.

Collection ANTIGUA

De collectie Antigua haalt haar inspiratie uit oude ambachten die ook in onze moderne maatschappij meer dan ooit hun waarde weten te behouden. Klassiek handwerk zoals naaien, schilderen en tekenen: ze vereisen een vakkennis die we ook vandaag nog sterk waarderen. 

Elk van de dessins heeft een warme textiellook; sommige hebben de pure uitstraling van linnen, andere de aaibaarheid van bouclé. Stuk voor stuk kregen ze een authentieke patine, een extra laagje dat de schoonheid benadrukt van dat wat tijdloos is. 

Collection AVALON

Mystieke prints, natuurlijke materialen en tropische verrassingen: de collectie Avalon van Arte haalt met bijzondere structuurprints de warmte van verre oorden naar binnen, waar ter wereld je je ook bevindt. Geïnspireerd door de sage van het eiland Avalon, een mythische plek gehuld in nevelen waar alles bloeit in overvloed. Dress up your walls met warme natuurinvloeden als leder en geweven gras en voeg tropische kleuren toe met een uitgesproken stijl en klasse!

Collection BARK CLOTH

Een 100% zuiver natuurproduct dat de principes van fair trade respecteert.

Bark Cloth kan je best beschrijven als een vezelachtige textielsoort die gemaakt wordt van de binnenste schorslaag van de Mutuba-vijgenboom (Ficus natalensis). De bast van de boom wordt opengemaakt en de dunne, binnenste schorslaag wordt verwijderd. Die wordt eerst met de hamer bewerkt tot de vezels zacht en soepel zijn. Dan wordt de schorslaag gekleurd en in de zon gedroogd. De boomstam wordt na de ‘oogst’ ingepakt met een beschermende laag bananenbladeren. Zodra die verdrogen, groeit de schorslaag opnieuw aan. De boom zelf is dus niet in gevaar.

Collection ATELIER

 

Collection BIRDS OF PARADISE

 

Collection COBRA