Vandenberghe Verf
Behang & Muurbekleding

Élitis

Élitis is pas 30 jaar oud en onderzoekt nog steeds met een onverzadigbare vitaliteit. Zij genieten ervan alle scheppingstalen te gebruiken en weigeren zich te beperken tot het verwachte. De studio haalt zijn geest uit Zuid-Frankrijk. Hun roots liggen daar: mediterraan, zonnig, warm.

Hun filosofie is die van innovatie en metamorfose: nieuwe materialen uitnodigen naar de wereld, het hervormen van hun ideeën over linnen, kwarts of zelfs kostbaar hout, oude gebaren een nieuwe taal geven, een kunst tegen alle verwachtingen in herinterpreteren… De ontwerpen spelen met illusie, tussen durf en poëzie... Om samen met architecten en ontwerpers unieke en delicate universums voor te stellen, laten we de meest exquise materialen op een nieuwe manier trillen.

Natuurlijke materialen vinden ook hun weg naar textiel, vooral linnen – een kenmerkend handelsmerk van Élitis. Om materialen te transformeren combineert Élitis state-of-the-art technische mogelijkheden met onverwachte texturen en vakmanschap. Stof met verweven papier, vinyl met reliëf, opnieuw geborduurd of opengewerkt linnen, plantaardig textiel, bamboe geweven met metaaldraad, shagreen-patroon onder glaskralen... texturen die zijn ontleend aan de buitenwereld: bananenbladeren, samengesteld hout, geoxideerd metaal, parelmoer, natuurlijke vezels en het fijnste stro dat de wereld te bieden heeft....

Kleurstellingen die de natuur weerspiegelen, bloemmotieven die de sterren omarmen, haute-coutureweefsels die samenshunmelten met naïeve kunst...

Ze willen nooit voor de hand liggend zijn, ook al betekent dit dat ze zich Epidaurus zonder Antigone of de Balearen zonder water moeten voorstellen. Het is hun een genoegen om te bezwijken voor het steeds veranderende landschap van vrijheid! 

Lang leve de audaciteit!

Collections

Collection Flower Power

Hip hip hip.

Deze ongelooflijke ontdekking van onverwachte exemplaren verraste alle botanici. Toch hebben deze spectaculaire lelies en merkwaardige bonen een gemeenschappelijk DNA. Het is gemaakt van krachtige kleuren, een voorliefde voor retrostijlen en karaktervormende Fauvistische lijnen.

In deze collectie veelkleurig behang springen grote bloemen- en bladprints vrolijk naar voren.