Vandenberghe Verf
Behang & Muurbekleding

Eijffinger

In 1875 opende Anna Eijffinger samen met haar man Theo een behangselzaak tegenover Paleis Noordeinde in Den Haag. Een tijd waarin steeds meer, met name welgestelde, mensen hun interieur wilden decoreren. In de loop van de jaren ontwikkelde Eijffinger zich van ambachtsdetaillist naar groothandel. De eerste honderd jaar bijna uitsluitend in wandbekleding en, indien de economische situatie dat toeliet, bovenal in het luxe genre. Sinds veertig jaar maken ook gordijnstoffen onderdeel uit van het assortiment. De collecties worden in de eigen ontwerpstudio ontwikkeld om uiteindelijk over de hele wereld te worden verkocht.

In al die jaren is hun nieuwsgierigheid, creativiteit en hang naar vernieuwing onveranderd gebleven: dé nieuwe kleur, dé nieuwe vorm of hét nieuwe materiaal.  Hoe vertalen we dat naar ons interieur? Met uitgesproken en kleurige dessins op behang en interieurstoffen wil Eijffinger de wereld mooier maken, en dat doen ze al bijna 145 jaar.

 

Collections

 

Collection MASTERPIECE

Masterpiece neemt je mee naar de intrigerende wereld van eeuwenoude meesters en verfijnde details. Zo ver weg en tegelijkertijd zo dichtbij. Het tijdloze spel van licht en schaduw, ooit zo vakkundig vereeuwigd op canvas, is in deze collectie met verve vertaald in eigentijds behang.

Eindeloos kun je dwalen door de hoge zalen, overweldigd door alle schoonheid om je heen. Je blik wordt telkens weer gevangen. Serene stillevens, fascinerende wolkenluchten en levensechte landschappen, meesterlijk vastgelegd met verf en kwast.

Het zonlicht danst op het water en vormt abstracte spiegelingen op het oppervlak. Fluweelzachte bloemblaadjes, zo levensecht, dat ze bijna lijken te ontsnappen uit hun lijst. Weelderige bloemen steken af tegen diepe, donkere achtergronden of klassiek crème. Diepgekleurde uni´s met een touch van verweerd goud of met de tactiele uitstraling van chenille. Tapijtpatronen en strepen in koninklijk blauw, karmijnrood, zinkgrijs en okergeel geven de pure pigmenten van toen een hedendaags gezicht. Met de grote klassiekers in een nieuwe context, maakt Masterpiece kunst bereikbaar voor ieder interieur. 

Collection POSY

"Zeg het met bloemen!"

Posy, een naam uit de Victoriaanse tijd voor een klein boeket die een speciale boodschap uitdraagt, is nu de titel van deze veelzeggende en bloemrijke collectie.

Met Posy staan de muren altijd vol in bloei. Ga terug in de tijd met een groots veelkleurig ornament van gezeefdrukte bloemen. 

Gestrooide stervormige bloemetjes dansen als lichtpuntjes op de wand of kies voor een sierlijke all-over bloemenprint. Uitgesproken abstracte bloemen, bladeren en aardbeitjes slingeren symmetrisch over het behang. En voor de liefhebbers van wat minder contrast is er een block-print met een tonaal jacquard patroon. Kies uit krachtige donkere kleuren, zachte verwassen of meer spicy pastels. 

De bijpassende POSY Wallpowers bieden nog meer bloemenpracht: Een folkloristisch patroon in licht pastel en diep donkergroen of een dessin van in potlood geschetste bloemen in crème en saliegroen. Of ga voor een zwierig borduurwerk op kleine bloemetjes in indigo en donkerbruin!

PIP STUDIO Collections

In samenwerking met Pip Studio hebben zij al 6 prachtige behangcollecties uitgebracht. Pip Studio's motto: 'Happy products for Happy people'. Dus vier het leven en verrijk je interieur met vrolijke en kleurrijk behang!

Collection PIP STUDIO - Wallpower

Fotobehang!

 • Pip Paradise 
 • Pip Garden Infinito 
 • Festa di Lividonia 
 • Kiss the Frog Wallpower
 • Melody Wallpower

En meer...

Pip Paradise Wallpower - Het design is geïnspireerd op de prachtige landschappen uit Japan. Op het exotisch vergezicht is een zachtgroen landschap te zien waar een rivier doorheen kabbelt. Aan de waterkant vind je tussen de palmbomen en velden kraanvogels en vissende reigers. De achtergrond gaat over in gestileerde bergen waartussen pagoda’s opduiken. Een exotisch plaatje om onder weg te dromen!

Pip Garden Infinito Wallpower - Het design bestaat uit een sprookjesachtige bomenprint, met een achtergrond van diep blauwe en groene tinten. Kraanvogels vliegen door een landschap van handgetekende bomen en planten over de verscholen vennen.

Festa di Lividonia Wallpower - Het design doet denken aan een muurschildering in een statig landhuis. Het dessin is symmetrisch opgebouwd uit bloemen, vogels en ornamenten die verwijzen naar voorstellingen uit Italië. Deze wallpower is een echte blikvanger in je kamer! 

Kiss the Frog Wallpower - Het design zorgt voor een stralende muur! Het behang is voorzien van een sprookjesachtige fantasie afbeelding van bloemen en een pauw in prachtige heldere kleuren.

Melody Wallpower - Het design heeft een herhaalde print van gedetailleerde, getekende bloemen.

Collection PIP STUDIO 6

 • Casa di Fiori
 • Good Nightingale
 • Origami
 • Tokyo Blossom
 • Chinese Porcelain
 • Saluti

Casa di Fiori - Het design bestaat uit grote bloemen en bladeren die met de hand getekend zijn in fijne lijnen. Het tonale kleurgebruik geeft het behang een serene uitstraling, waardoor het makkelijk te combineren is met de rest van de Pip Studio collectie. Het Casa di Fiori behang is verkrijgbaar in meerdere kleuren: terra, zand, licht mauve, licht groen, donker groen en khaki/blauw.

Good Nightingale - Als je een echte vogelliefhebber bent is de collectie Good Nightingale echt iets voor jou! In dit vrolijke dessin van takken en bloemen zitten allerlei unieke vogelsoorten verscholen, met subtiele metallic effecten. Elk vogeltje heeft een fantasierijk verenkleed met stipjes en streepjes in rijke kleuren. Het Good Nightingale behang is verkrijgbaar in meerdere kleuren: groen, petrol, oker, donker blauw, roze mauve en licht blauw/grijs.

Origami - Het design heeft een herhaald patroon van uitgewerkte gestileerde bomen en vogels. De matte ondergrond met metallic print geeft het behang een speciale en verfijnde uitstraling. Het Origami behang is verkrijgbaar in meerdere kleuren: licht groen/zilver, oker/goud, terra/rosé goud en donkerblauw/rosé goud.

Tokyo Blossom - Dit romantische design heeft een verfijnde print van kleine pastelkleurige bloemen en bladeren die echt geborduurd lijken. De kleuren zijn zacht met subtiele kleuraccenten. De ondergrond heeft een geprint, glanzende textuur, waardoor dit behang net als echt zijde lijkt. Het Tokyo Blossom behang is verkrijgbaar in meerdere kleuren: jade groen, mosterd geel, khaki en roze mauve.

Chinese Porcelain - Dit dessin is opgebouwd uit kleine tafereeltjes waarin porseleinen vazen de hoofdrol spelen. De gedecoreerde vazen zijn opgevuld met sierlijke bloemen en krullende takken. Ze staan tussen prieeltjes met kraanvogels, witte reigers en fantasierijke pauwen. Het Chinese Porcelain behang is verkrijgbaar in meerdere kleuren: licht blauw, licht groen, mauve, donker groen en donker blauw.

Saluti - Het design is een symmetrisch opgebouwd bloemenpatroon, geïnspireerd op de prachtige behangmotieven uit Italië. De verfijnde bloemen zijn geschilderd in tonale kleuren met hier en daar een accentkleur, waardoor het makkelijk te combineren is met de rest van de Pip Studio collectie. Het Saluti behang is verkrijgbaar in meerdere kleuren: mauve, groen en denim blauw.

Collection PIP STUDIO 5

 • Floris 
 • Blurred Lines
 • La Majorelle 
 • Raindrops 
 • Palm Scene
 • Good Evening
 • Birds in Paradise

Floris - Het botanische dessin Floris heeft een opengewerkte jungle bladerprint met grote bloemen, planten en hier en daar een verstopte vogel. In de ondergrond is een klein sterretje in het reliëf aangebracht. Het  is verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals khaki/roze, oker/karamel, donkerblauw, groen en beige.

Blurred Lines - Het dessin heeft een grafische streep met chevron patroon. Deze streep in structuur heeft een heel subtiel glanzend streepje en is door de uitgesproken kleurstellingen een echte Pip streep. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren: khaki/roze, oker/karamel, donkerblauw, groen en beige.

La Majorelle - Het dessin is een verfijnde bloemenprint met een subtiel decoratief patroon in glans op de achtergrond voor een gelaagd effect. Het is een eerbetoon aan een botanische tuin met een diversiteit aan kleurrijke bloemen en bladeren. Een levendig en speels bloemenbehang is het resultaat. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals groen, geel, roze en khaki.

Raindrops - Het botanische dessin is een print vol subtiele verrassingen. Een geometrisch gevormde druppel opgebouwd uit vele lagen sierlijk geplaatste kleine bloemen, blaadjes en vlinders. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals wit, oker, donkerblauw en groen.

Palm Scene - Het botanische dessin toont een tropische tentoonstelling van rond paraderende paradijsvogels, palmbomen en –bladeren en exotische bloemen. Het tropische tafereel van deze print met water en bergen op de achtergrond heeft een vintage gevoel. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals blauw, roze, wit, grijs, geel en groen.

Good Evening - Het bloemen dessin is een prachtig groots dessin op vinyl met kleurrijke bloemen en tropische vogels. De print is geïnspireerd op traditionele Oriëntaalse muurschilderingen. Door de structuur van het behang lijkt deze haast een prachtige stof die op de wand is aangebracht. Het  is verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals geel, wit, zand, petrol, licht blauw, rood en groen.

Birds in Paradise is voorzien van een hemels dessin met vogels, vogelkooien en uitgewerkte roze bloemen.

Collection PIP STUDIO 4

Dit behang met levendig Spring to Life patroon transformeert elke kamer in het huis tot een stijlvolle ruimte. De combinatie van bloemen, planten en vogels creëert een verhalend karakter en een unieke sfeer.

Breng een stukje nostalgie in de kamer met dit Early Bird behang. Dit behang is voorzien van een herhalend artwork met centraal daarin het roodborstje op een Chinese bloesemtak.

En meer...

Collection PIP STUDIO 3

Chinese Garden dessin heeft een gedetailleerd patroon van sierlijke rozen en bloemenknoppen, paradijsvogels en gestileerde bloesemtakken.

En meer...

Behangen doe je zo! | Stappenplan