Vandenberghe Verf
Behang & Muurbekleding

Guy Masureel

Guy Masureel gaat een stapje verder dan de bestaande behang- en stoffenreeksen en creëert een ontmoeting tussen kunst en gevoel, zorgvuldig vervaardigd in het Masureel laboratorium en op het weefgetouw. Het exclusieve Guy Masureel interieur is het resultaat van veelvuldig artistiek onderzoek en de creatieve toepassing van oude technieken. Vanuit het hart wordt zo een tijdloze en discrete luxe gecreëerd.

Masureels kunstcollectie

De kunstcollectie van Masureel omvat werken uit het begin van de twintigste eeuw, lyrische abstractie, minimalisme en conceptuele kunst, tot aan de meest recente werken van hedendaagse kunstenaars. De kern wordt gevormd door de Belgische constructivisten (o.a. Jozef Peeters, Marthe Donas, Prosper De Troyer, Victor Servranckx) uit de jaren 1920, die breken met eerdere conventies en een nieuwe beeldtaal ontwikkelen die stevig gebaseerd is op lijn, vorm en kleur. Deze artistieke beweging loopt parallel met de opkomst van de moderne industrie en haar drang tot innovatie. In deze tijd hebben veel kunstenaars zich toegelegd op industriële processen, om zo letterlijk vorm te geven aan een nieuwe maatschappij.

Collections

Collection INTACT

Voortbouwend op de rijke geschiedenis en de expertise die in de loop van vele jaren is verworven, mag Masureel vandaag met trots de exclusieve behangcollectie 'Intact' voorstellen. Zoals de naam al aangeeft, staat in dit boek de tactiliteit van de wandbekleding centraal. De texturen en kwaliteiten die we gebruiken zijn stuk voor stuk uniek, natuurlijk en puur. De kleuren in Intact zijn zacht en uitnodigend, maar verrassen ook door enkele onverwachte accenten

Duik in de kleurthema’s als Galapos Green, Sunset Gold, Dazzling Blue, After Dark, Oyster Grey en Night Shadow. Dankzij vakmanschap en jarenlang opgebouwde technische know-how kan Masureel de met aandacht ontworpen weefsels omzetten naar luxe behang. Alle items hebben een nonwoven backing.

Flax en Linia zijn linnen weefsels, gemaakt van vlas. Hiermee keren we terug naar de roots van de Masureel familie die al eeuwen met dit edele product werkt. Vlas wordt traditioneel in België/Europa geteeld en is ook op andere vlakken een ecologische vezel. Het behang Flax is een 100% linnen weefsel, prachtig in zijn eenvoud en enorm klassevol. Linia is een linnen weefsel met structuur en een subtiele tekening.

Raffia is een iets grover en meer gedurfd weefsel. Raffia is oorspronkelijk een materiaal gemaakt uit de raffiaplant die voornamelijk voorkomt in Afrika en Zuid-Amerika. Vandaag worden gelijkaardige garens gemaakt uit andere materialen wat wij ook verkiezen voor deze collectie.

Een panoramisch paneel, Aalto. De zachte kleurovergang op sisal-kwaliteit is beschikbaar in zes prachtige pasteltinten.

Cocoon is een handgeweven zijden weefsel, toppunt van luxe. Zijden draden worden gemaakt uit de cocon van de zijderups, vandaar ook de naam ‘Cocoon’.

Blizza is een stijlvol weefsel in verschillende zachte tinten.

We herintroduceren ook enkele fijne uni’s: Filo, puur textielbehang met gewassen kleureffect en print, Ellis met een extra kleurnuance die de lineariteit benadrukt.

De tekeningen Farro en Akono zijn gebaseerd op ikat-weefsels. Ikat is een techniek die over de hele wereld wordt gebruikt, maar vooral Indonesië staat er bekend om. Door de manier van werken krijgen de tekeningen een typisch ‘veegeffect’. De garens worden namelijk eerst afgebonden, dan geverfd en gedroogd alvorens ze te weven. Het woord ikat is Javaans voor ‘binden’.

Yaro is een kleine geometrische print met subtiel glanseffect.

Collection FERIA

Feria is het resultaat van een luxueuze ontmoeting tussen kunst en de zintuigen uit het hart. De sublieme kleuren en de uitzonderlijke textuur creëren een weelderige ruimte. Het is een uniek gevoel dat in elke Guy Masureel collectie terug te vinden is.

Collection ODE