Vandenberghe Verf
Behang & Muurbekleding

Designers Guild - Christian Lacroix

Designers Guild, opgericht in 1970 door Tricia Guild, ontwerpt en groothandel meubelstoffen, wandbekleding, stoffering en bed- en badcollecties wereldwijd. Het Designers Guild-assortiment omvat momenteel bijna 9.000 stoffen en 2.000 behangsoorten, waaronder bedrukte bloemen- en geometrische stoffen; effen, ruiten en strepen, jacquards, wandtapijten, zijde, fluweel, trimmin.

Het bedrijf wordt geleid door en is eigendom van broer en zus Tricia Guild, oprichter en creatief directeur, en Simon Jeffreys, Group Chief Executive. De bedrijfsfilosofie van Designers Guild is om creativiteit en innovatie te combineren met het hoogste kwaliteitsniveau: kwaliteit van ontwerp, product, service en mensen.

“Wij geloven in kwaliteit van design, product en service gecombineerd met een betrokken en gemotiveerd team”

Kunstenaarschap, creativiteit en innovatie vormen de kern van het creatieve proces bij Designers Guild en worden gevormd door het leidende principe van levensstijl dat het bedrijf vandaag de dag nog steeds drijft. Elk ontwerp begint zijn leven met een zaadje van een idee of inspiratiepunt en wordt vaak door Guild zelf geplant en altijd met een penseel of potlood van een kunstenaar. Afgeleid van uiteenlopende bronnen als oosterse decoratieve kunst, Italiaanse architectuur, bloemen en natuur tot klassieke documenten.

In 2008 wordt de Royal Collection Fabrics and Wallpapers gelanceerd, een exclusief assortiment gordijn- en meubelstoffen, behang en woonaccessoires, direct geïnspireerd op de prachtige interieurs en meubels van de woningen van de Britse koninklijke familie. Tricia Guild en haar ontwerpteam hebben exclusieve toegang gekregen tot de residenties en het enorme koninklijke archief in Windsor om nieuwe collecties te produceren en beschikbaar te stellen voor het publiek die integriteit en pracht bezitten en die van de allerhoogste kwaliteit zijn . Het assortiment is geproduceerd met behulp van de beste wevers, drukkers en gespecialiseerde fabrieken wier expertise zorgt voor een evenwicht tussen trouw blijven aan traditionele weef- en drukmethoden en de allernieuwste moderne technologie. Deze prachtige ontwerpen zijn rijk aan zowel traditie als verwennerij. Van elegante en tijdloze damasten tot meer grillige en extravagante statement-ontwerpen - ontdek een wereld van statigheid.

In 2011 lanceerde Designers Guild Christian Lacroix Maison - een prachtig assortiment stoffen- en behangcollecties, evenals woonaccessoires ontworpen door het iconische modemerk voor Designers Guild. Deze collecties vieren de inspiratie, het rijke erfgoed en de creatieve integriteit die zo essentieel zijn voor het merk House of Lacroix. Of je nu geïnspireerd bent door de stad Arles, couturejurken of de Toreador, elke stof, behang en accessoire vertelt een uniek verhaal. Christian Lacroix brengt hun unieke extravagantie en ontembare geest naar de wondere wereld van behang. Ontdek prachtige patronen en texturen die een statement maken en de modieuze excentriciteit van het merk echt weerspiegelen. Het behang en de stoffen van Christian Lacroix worden exclusief geproduceerd en wereldwijd gedistribueerd door Designers Guild.  De stijl van Christian Lacroix is uniek, uitbundig, kleurrijk en barok. Tegenwoordig drukt Maison Christian Lacroix zijn dynamiek en liefde voor kleur uit via zijn lifestylecollecties ontworpen door de Creative Director van het merk, Sacha Walckhoff. Door de uitmuntendheid van Christian Lacroix te combineren met uitzonderlijke knowhow, wordt het talent van de Studio overgebracht door de realisatie van deze gevarieerde en unieke collecties stoffen voor gordijnen en stoffering en heerlijk expressief behang.

In 2018 start de samenwerking met John Derian Company.  John Derian staat over de hele wereld bekend om zijn innovatieve en gevoelige stijl die zijn buitengewone kunstvoorwerpen en briefpapier, verlichting, meubels en andere ephemera doordrenkt. Hij creëert de mooiste decoupageborden, schalen, presse-papiers, onderzetters en kommen, allemaal handgemaakt in John's studio in New York City. Designers Guild lanceert een collectie van stoffen, behang en accessoires die zijn onnavolgbare stijl weerspiegelen. John Derian behang roept de kenmerkende stijl van de in New York gevestigde ontwerper op. Klassiek, eigentijds en wonderbaarlijk veelzijdig: deze collecties bieden buitengewone scènes en panelen, ingewikkelde botanische illustraties, romantische en eclectische bloemen, dynamische beelden en vintage prints, evenals verbluffende randen. Een veelzijdige collectie die de buitengewoon mooie esthetiek van Derian perfect weerspiegelt.

 

 

Collections

 

Collection HISTOIRES NATURELLES - Christian Lacroix

"Extravagante beelden die de wondere wereld gedetailleerd beschrijven."

Geïnspireerd door de natuur en de klassieke natuurlijke historie met die onnavolgbare Christian Lacroix-twist, brengt deze extravagante nieuwe collectie de moderne jungle tot leven. 

Droomdoordrenkte achtergronden met exotische beelden en indrukwekkende lijnen en serene luchten zijn allemaal aanwezig. De meest sublieme collectie met onmiskenbare Lacroix-referenties, inclusief ongelooflijke panoramische panelen en voelbare gevlokte ontwerpen, allemaal gedrukt op een zware non-woven ondergrond voor eenvoudig ophangen.

Collection PARADIS BARBARES  - Christian Lacroix

"Ongelooflijke panoramische scènes, geflockte en diepdrukontwerpen."

Een prachtige behangcollectie van Christian Lacroix met ongelooflijke panoramische taferelen, geflockte en diepdrukgedrukte ontwerpen in een verscheidenheid aan veelzijdige kleurstellingen, gedrukt op luxe, zware ondergronden. 

Prachtige botanische elementen, gestructureerde patronen en exotische beelden doordringen de inspirerende en bruikbare collecties en imiteren perfect de natuurlijke stroom van een moderne wereld.

Collection SCENES & MURALS

"Schilderachtig, muurschilderingen en paneelbehang"

Kunstenaarschap en creativiteit zijn de kenmerken van de Designers Guild-collecties en in dit buitengewone boek met decoratief schilderachtig behang en wandkunstpanelen vindt u een breed scala aan ontwerpen die uw muren centraal stellen. 

Van slimme op maat gemaakte geometrieën tot elegante, schilderkunstige effen kleuren en ingewikkelde, zeer gedetailleerde bloemstudies en boeiende landschapsscènes waarmee uw muren echt een statement kunnen maken. Deze prachtige collectie bevat ook een selectie van onze merken Christian LacroixThe Royal Collection en John Derian. Of uw smaak nu moderner is of neigt naar klassiek, je zal zeker het perfecte ontwerp vinden.

Collection SCENES & MURALS II

"Schilderachtig, muurschilderingen en paneelbehang"

Een nieuwe collectie buitengewoon schilderachtig paneelbehang voor Designers Guild en nieuwe ontwerpen voor John Derian en Christian Lacroix

Van wonderbaarlijke schilderkunstige scènes en bloemen tot bewolkte texturen, opvallende geometrische vormen, decoratieve gemarmerde prints tot tartanruiten - allemaal gedrukt op een verscheidenheid aan non-woven substraten, waaronder een nieuw prachtig natuurlijk grasdoek en een combinatieprint van kuddes - allemaal ontworpen om een nieuwe en spannende manier om karakter en individualiteit aan uw ruimte toe te voegen.

Collection SCENES & MURALS III

"Schilderachtig, muurschilderingen en paneelbehang."

Muren staan centraal met onze derde en grootste collectie scènes en muurschilderingen met een breed ontwerp, van grootschalige schilderkunstige en grafische bloemen tot geometrische vormen, vlaktes en natuurlijk buitengewone schilderachtige landschapsmuurschilderingen die echte kunstwerken zijn.

Deze verbluffende collectie presenteert nieuwe behangpaneelontwerpen in een uitgebreid kleurenpalet en ondergronden, van gladde non-woven tot natuurlijke grasdoeken, en voegt drama en kunstzinnigheid toe aan uw interieurruimte.