Vandenberghe Verf
Behang & Muurbekleding

Arte Flamant - The Wallpaper Collection

Alweer meer dan 10 jaar geleden deed het Belgische Flamant een beroep op ons om een behangcollectie te ontwerpen met de klasse en uitstraling die dit interieurmerk eigen is. Van bij het begin bleek Flamant – The Wallpaper Collection een ongekend succes, en intussen brachten we samen 9 collecties uit onder dit label.

Aan de wieg van het familiebedrijf Flamant stonden de drie broers Alex, Geo en Jacques. Ze breidden daarmee de antiekzaak van hun vader uit, met als doel antieke meubels en decoraties te herinterpreteren in een hedendaagse uitvoering. De ziel van het merk werd een smaakvolle mix tussen heden en verleden. 

Doorheen de jaren groeide Flamant uit tot een internationaal gekend en gerespecteerd merk. Vandaag heeft het bedrijf concept stores in verschillende uithoeken van de wereld – maar het blijft trouw aan zijn originele waarden: authenticiteit, harmonie en gastvrijheid.

Ook het behang van Flamant  draagt deze waarden uit. Centraal staan de natuurlijke, kwaliteitsvolle materialen, subtiele patronen en rijke, warme kleuren.

Collections

THE WALLPAPER COLLECTION

Een collectie geïnspireerd op de tijdloze look van linnen, een materiaal dat al decennialang onze interieurs verrijkt. Dit behang is zo warm en aaibaar als linnen, met dezelfde natuurlijke uitstraling. En net als linnen is het bijzonder duurzaam en luchtdoorlatend, zodat de muur blijft ademen. 

Deze collectie maakt deel uit van het merk Flamant - The Wallpaper Collection, een samenwerking met het Belgische interieurlabel Flamant.

Collection LES UNIS - LINENS

Les Unis is geïnspireerd op de tijdloze look van linnen,  en zoals de naam doet vermoeden, bestaat deze hele collectie uit uni’s. De kracht zit ’m in het kleurenpalet: dat omvat maar liefst 76 prachtige kleuren, die onderling eindeloos te combineren zijn. 

Collection LES RAYURES - STRIPES

De naam spreekt voor zich. Deze hele collectie draait namelijk om één dessin: strepen. Zonder twijfel het eenvoudigste patroon ter wereld, en toch zijn de mogelijkheden in interieurstyling eindeloos. Alleen al door de richting te veranderen, krijgt een strepenpatroon een heel ander ruimtelijk effect. 

Les Rayures omvat zes verschillende strependessins en biedt daarmee uitgebreide mogelijkheden voor elk interieur. Elk van deze patronen laat zich makkelijk combineren met effen kleurvlakken en zelfs met dessins uit de andere Flamant-collecties. 

Collection CARACTÈRE

Een collectie vol klassieke patronen met klasse. De stijlvolle linnenstructuur vormt de basis van elk dessin, en de achtergrond is telkens een kleur uit de collectie Les Unis. De prints stralen één voor één de typerende Flamant sfeer uit. Op die manier zijn ze prima te combineren met de andere Flamant dessins én de uni’s.

Collection LES MÉMOIRES

Kijk jij vol nostalgie terug op je avonturen, belevenissen en ervaringen? Flamant Les Mémoires verenigt negen dessins om heerlijk bij weg te dromen. De opmerkelijke prints doen je terugdenken aan reisverhalen, zwoele zomeravonden of jeugdige taferelen. Les Mémoires roept al die herinneringen op én doet je verlangen naar meer. 

Alle negen dessins in deze collectie hebben dezelfde linnen look als basis en stralen de typische Flamant-sfeer uit. Op die manier zijn deze dessins perfect te combineren met de andere Flamant dessins én de uni’s. 

Collection LES MINÉRAUX

Voor Flamant Les Minéraux gingen we een frisse neus halen aan de Franse ‘Côte d’Opale’. De prachtige kuststrook in het noorden van Frankrijk, die westwaarts steeds ruiger wordt. En waar even verderop de grijze krijtrotsen hoog boven de zee uitstijgen. De wind kan er bijten en het zand striemt. Het zijn die oerkrachten en het ruwe aspect van de krijtrotsen die de bron van inspiratie vormden voor deze collectie.

Collection MYSTIC IMPRESSIONS

Voor deze collectie doken we in archieven en oude boeken, op zoek naar 19de eeuwse florale motieven. In die tijd waren bloem- en bladmotieven erg gewild. Vooral in de betere kringen werden dagelijkse gebruiksvoorwerpen er vaak mee opgesmukt. Uitgangspunt waren twee eeuwenoude motieven die een totaal nieuwe interpretatie kregen. Het eerste patroon is een los en sierlijk samenspel van bloemen en bladeren; motief nummer twee is wat statiger. Beide prints lijken getamponneerd op een linnenstructuur en zijn perfect te combineren met de uni Lin.