Vandenberghe Verf
Behang & Muurbekleding

Arte Le Corbusier

Hoewel Le Corbusier ruim een halve eeuw geleden overleed, is het werk van deze ontwerper en architect vandaag de dag nog steeds hypermodern. Onder het label Le Corbusier Wallcoverings verzorgen wij designbehang dat geïnspireerd is op het gehele oeuvre van de grootmeester. We gebruiken nieuwe technieken en materialen om zijn vooruitstrevende ontwerpen om te zetten in een unieke wandbekledingcollectie met een eigentijdse look & feel, terwijl we trouw blijven aan zijn unieke filosofie.

Charles-Edouard Jeanneret-Gris (1887-1965), beter bekend als Le Corbusier, was een Zwitsers-Franse architect die wordt beschouwd als een van de belangrijkste grondleggers van het modernisme. Hij was zijn tijd ver vooruit en ontwierp gebouwen die zowel aan de bewoners als aan de omgeving waren aangepast. Le Corbusier was een creatieve duizendpoot. Naast zijn vele architectonische juwelen maakte hij ook indrukwekkende meubel- en behangontwerpen. Hij is ook bekend vanwege zijn architecturale kleurenpalet, 'Polychromie architecturale'.

Sinds 1968 (enkele jaren na zijn dood) beschermt en beheert La Fondation Le Corbusier in Parijs het erfgoed van de beroemde architect, ontwerper en kunstenaar. Les Couleurs Suisse AG verkreeg van La Fondation Le Corbusier de wereldwijde opdracht en de exclusieve rechten om zijn unieke 'Polychromie architecturale' kleurenpalet te beschermen en te promoten. Alle collecties onder het label Le Corbusier Wallcoverings komen tot stand in nauwe samenwerking met beide organisaties.

De ontwerpers probeerden zich voor te stellen wat deze architect-ontwerper-kunstenaar zou hebben gecreëerd als hij honderd jaar later geboren zou zijn. Welke materialen, ontwerpen en technieken zou hij hebben gebruikt? Met deze collectie vertalen we de vooruitstrevende ideeën van Le Corbusier naar het heden.

Collections

Collection LE CORBUSIER DOTS

Deze designer wandbekleding is een herinterpretatie van het eigen werk van Le Corbusier; gebruikmakend van alle innovatieve technieken, maar trouw aan zijn unieke filosofie. Het patroon is gebaseerd op de wandbekleding met stippenpatroon die hij in 1931 ontwierp. De stippen worden echter niet meer aangebracht in olieverf maar met hoogglanzende reliëfinkt. Ze zorgen voor een subtiele reflectie waardoor de wandbekleding met licht kan spelen, zoals Le Corbusier deed met zijn architectuur.

Le Corbusier - Dots wordt gevormd rond ‘Polychromie architecturale’, het beroemde kleursysteem ontwikkeld door Le Corbusier. Het omvat 63 kleuren die perfect met elkaar gecombineerd kunnen worden. Hij ontwikkelde het als leidend principe voor het bepalen van kleuren voor muren en grote oppervlakken in de architectuur.