Vandenberghe Verf
Behang & Muurbekleding

Cole & Son

Sinds 1875 creëert Cole & Son, opgericht door John Perry, met vakmanschap uitzonderlijke behangpapieren. Gedurende zijn bijna 150-jarige geschiedenis heeft het designhuis gewerkt met de beste ambachtslieden, en nu nog steeds, met een kritische smaak en innovatieve vooruitziende blik. Vandaag de dag is het behang van Cole & Son zeer populair over de gehele wereld.

Cole & Son beschikt over volledig authentiek historisch behang, gedrukt op originele wijze. Onder hen zijn enkele van de belangrijkste historische behangontwerpen ter wereld. De huidige collecties weerspiegelen deze lange en vooraanstaande geschiedenis en een voortdurende passie voor artistiek design en kwaliteitsvol vakmanschap. Het eeuwenoude archief is de belangrijkste bron van alle nieuwe collecties van Cole & Son. De ontwerpen worden zorgvuldig geselecteerd, aangepast en gekleurd door de ontwerpers en gedrukt door vakmensen die trouw zijn aan aan het originele karakter. Cole & Son heeft samenwerkingen voor behangcollecties met internationale topontwerpers zoals Tom Dixon, Piero Fornasetti en Vivienne Westwood.

De kracht van dit design behang zit hem in de combinatie van klassieke vormen gemixt met hedendaagse invloeden. 

 

Collecties

 

Collection Fornasetti

De Fornasetti Selection combineert twee Cole & Son Fornasetti behangcollecties, Fornasetti en Fornasetti Senza Tempo. Fantasievolle ontwerpen waar tijd en schittering geen grenzen kennen. Duik in de unieke en dromerige wereld van Fornasetti, waar elegantie en ironie perfect worden gecombineerd in tijdloze – Senza Tempoauthentieke kunstwerken vertaald naar boeiende muurbekleding.

“Ik heb deze bundel gekozen zoals een auteur zijn beste verhalen zou kiezen. Ik heb een tijdloze reeks beelden samengesteld om een bloemlezing te creëren die bedoeld is om eeuwig mee te gaan.”
Barnaba Fornasetti, artistiek directeur Fornasetti

De langdurige artistieke samenwerking van Cole & Son met Fornasetti vat het fantasierijke universum van het Italiaanse Atelier samen in een reeks sfeervolle behangpapieren die de ‘tijdloze’ essentie belichamen waarop het Milanese merk zijn identiteit heeft gebouwd. Oprichter Piero Fornasetti zei dat hij niet “in tijdperken en data” geloofde en krachtig “labels” en categorieën weigerde, waardoor creativiteit vrijelijk kon stromen voorbij de grenzen van discipline en tijd.

 

Collection Botanical 

Een seizoensverkenning van het Engelse landschap – van de betoverende schoonheid van gecultiveerde tuinen tot de betoverende aantrekkingskracht van glooiende weiden en wilde bossen. Botanical ~Botanica~ bestudeert de magnifieke transformatie van de natuur door de seizoenen heen.

De collectie bevat geliefde bloemen, waaronder de sterk geparfumeerde vaste planten Lila en Blauweregen, inheemse schoonheden Sweet Pea, Bluebell en Rose, en het delicate blad van Varen en Haarmos, en viert de opmerkelijke diversiteit en aangeboren schoonheid van de tuin.

De kleurenpaletten zijn ook geïnspireerd op het steeds veranderende landschap, waarbij de pastelkleurige belofte van het vroege voorjaar een glinsterend palet van citroen, olijf en salie biedt dat het eerste gevlekte licht op bevroren velden opvangt en de langverwachte aanblik van nieuwe groei oproept. De zomerse tinten bladgroen, weelderige moerbei, lila en koraal spelen met de oogverblindende levendigheid van de natuur in volle bloei, een schitterende symfonie van levendige kleuren en energie. De herfst brengt gedurfde, warme tinten van brons, cerise, amber en goud, die verwijzen naar de gloeiende glorie van draaiende bladeren. De koele, frisse kleuren van de bevroren winter – jade, groenblauw, dennen en viridiaan – roepen de etherische schoonheid van de natuur op, die zelfs tijdens de meest sombere winters. De tuin biedt een overvloed aan paletten die passen bij een breed scala aan interieurstijlen en omgevingen.

 

Collection De Contemporary Selection

Alle ontwerpen zijn duurzame iconen uit het uitgebreide ontwerpportfolio van Cole & Son. De selectie bevat vurig geliefde moderne klassiekers en belichaamt de unieke ontwerpfilosofie van Cole & Son: een combinatie van kleur en patroon in een kenmerkende stijl.

Een reeks tijdloze, eigentijdse ontwerpen en paletten die jarenlang tot de verbeelding zullen spreken.

De Contemporary Selection brengt vier van de populairste collecties van Cole & Son samen: Contemporary Restyled, New Contemporary, New Contemporary Two en The Contemporary Collection.

 

Collection Whimsical

Whimsical is een nostalgische en magische selectie behang, geïnspireerd op de klassieke kinderverhalen en sprookjes uit onze jeugd. Met betoverende bossen en enkele van onze favoriete dierenfiguren, waaronder katten, walvissen en vlinders, zal deze collectie de verbeelding van mensen van alle leeftijden inspireren.

Butterflies & Dragonflies, afkomstig uit de archieven van Cole & Son, is een elegant ontwerp dat verrast door zijn schaal.

Peaseblossom blaast leven in een print die al jaren in de archieven van Cole & Son ligt. Het is een prachtige vlinderprint met opnieuw gekleurde tinten eendeneiblauw en rustige neutrale tinten.

Met zijn gezelschap van schaaldieren en schelpen die zich verstoppen tussen prachtige waterwereldplanten en koraal, neemt Archipelago Border je mee naar een exotische kustlijn ergens ver weg.

Melville haalt zijn inspiratie uit de fantastische zeereizen uit het verleden.

Nautilus - in dit charmante ontwerp schittert een paar raadselachtige zeeduivels in een droomachtig landschap van onderwaterplanten en ranken.

Secret Garden is ontworpen als aanvulling op Nautilus en presenteert een grappige kijk op het traditionele bladerpatroon.

Columbus is ontworpen als een walvisvrij alternatief voor Melville en is een aantrekkelijke, fijn gegraveerde zeeprint die in elk interieur een gespreksonderwerp zal creëren.

Woods Whimsical, ontleend aan de iconische zeefdruk uit 1959, is een vaste favoriet van Cole & Son geworden

Door de klassieker Woods te combineren met een magische toevoeging hebben de Cole & Son kunstenaars het charmante en enigmatische Woods & Stars-boombehang geproduceerd.

Titania, bestaande uit het klassieke harlekijnmotief, is een kleinschalig ontwerp dat wordt aangeboden in neutrale tinten gecombineerd met zachte, gestructureerde metallics.

Een van de kenmerkende ontwerpen binnen de Whimsical-collectie, Punchinello, is een opvallend harlekijnpapier.

Stars is een charmant ontwerp, afkomstig uit de blokdrukarchieven van Cole & Son.

Cabaret, een zeer ongebruikelijk archiefontwerp, is een uitbundig behang met een sterk verhaal.

Scaramouche - deze smalle rand doet denken aan carnavalsvlaggen en is ontworpen om een vleugje eigenzinnigheid aan een interieur toe te voegen.

Paddy & Louis biedt een geestige kijk op het klassieke archiefpapier van Cole & Son en toont twee ondeugende katten.

 

Collection Ardmore

De Ardmore Collection viert Afrikaanse tradities en cultuur. Geïnspireerd door de kleurrijke en eigenzinnige keramiek van Ardmore Ceramic Art, verkent de collectie de exotische flora en majestueuze fauna van Afrika.

Van zeldzame vogels tot grote katten, olifanten, neushoorns en ondeugende apen, evenals de prachtige patronen van Zulu-kralenwerk en geweven mandenwerk.

Kleurenpaletten zijn ontleend aan het natuurlijke landschap: van de kalkachtige, okerkleurige woestijnvlaktes en door de zon gebleekte, glinsterende ontsluitingen tot het levendige frisse groen van met water bedekte regenwouden en exotische kleuren van inheemse flora en fauna. Het resultaat is een opvallend verfijnde collectie behangpapier met zachte en subtiele verkenningen van het majestueuze landschap en kleurrijke creaties die de levendigheid van de traditionele Afrikaanse cultuur vastleggen.

 

Collection Ardmore – Jabula

Van de tactiele gratie van het wiel van de keramist tot de vrij vloeiende penseelstreek van de kunstenaar: er ontstaat een viering van het Dierenrijk en zijn levendige landschap.

"Ik ben levende kunst. Ik ben Jabula."

Ik ben de geest van vreugde. Ik ben de schoonheid van de natuurlijke wereld, de verzorgende landen onder je voeten en de groeiende flora rond je kruin. Geboren uit de aarde van onze voorouders, verjongd door ambachtelijke bekwaamheid.

Deze collectie wandbekleding legt het onmiskenbare tempo van het leven in KwaZulu-Natal in Zuid-Afrika vast, en zet van Cole & Son's sui generis Design House esthetiek van artistieke integriteit en illustratief vernuft voort, terwijl de diepgaande behendige vaardigheid van Ardmore's keramische atelier behouden blijft.