Vandenberghe Verf
Behang & Muurbekleding

Khrôma by Masureel

Achter elke Khrôma collectie schuilt een uniek en origineel verhaal, dat ons verbindt met telkens een ander aspect van ons wereldwijde culturele erfgoed. Uitgebreide kleurencombinaties, innovatieve texturen en steeds nieuwe ontwerpen lieten Khrôma uitgroeien tot een toonaangevend merk. Khrôma biedt de particuliere klant en de professionele interieurarchitect een grote variatie aan producten, op maat gemaakt, voor elk delicaat project. Khrôma is een partner in de zoektocht naar originaliteit en individualiteit.

 

Collections

 

Nieuw - Collection JOY

Op een stralende zondagmiddag, omkranst door kleurrijke bloemen en dromerige planten, ontvouwt zich een betoverend tuinfeest. Te midden van de blijmoedige gasten, verdiept in een gepassioneerde discussie, herkennen we Mahieddine Baya en Henri Matisse. We bewonderen deze ‘painters of joy’ om hun uitzonderlijke talent waarmee ze alledaagse dingen op magische wijze transformeren tot een sensationeel canvas van vrolijkheid. De kleurrijke decoupagekunst van Matisse en de gedurfde, eigenaardige creaties van Baya, ‘joie de vivre’. Hun opgewekte spirit is aanstekelijk en voert je mee in hun speelse interactie,  Ondergedompeld in hun vreugdevolle wereld, dagen we je uit om ook avontuurlijk en nieuwsgierig te zijn. 

Nieuw - Collection ROCK

Stenen, rotsen … het zijn niets minder dan ruwe juwelen, diep verscholen in de aarde. Door intense hitte en druk kristalliseren mineralen, ze komen in verbinding met elkaar in processen van stolling en afkoeling, en dit millennialang. De indrukwekkende patronen, kleuren en structuren die werden gecreëerd, zijn er in oneindige combinaties die nog nooit eerder werden gezien. Stuk voor stuk zijn het natuurlijke kunstwerken en een onuitputtelijke bron van inspiratie. We bekijken ze met een grafische blik en komen zo tot moderne en architecturale effecten. Een retrogevoel verwarmt de sfeer van het behang evenals de tijdloze kleuren als jaspis, jade, onyx, aventurijn, zandsteen, leisteen en kwarts.

Collection WALL DESIGNS IV

Een kamerhoog kunstwerk als eyecatcher in uw interieur; alsof de tekenaar of schilder rechtstreeks uw muur als canvas gebruikte. Het handgemaakte aspect maakt de panoramische behangen in deze collectie uniek. Voel in de penseelstreken de visie en dynamiek van de maker, u ontwaart waar de kleuren zich mengen en apprecieert de hand van de artiest. Het geeft de ontwerpen iets eigen, een ziel. Elk van deze murals is gedrukt op een ecologisch kwaliteitsbehang met linnen patroon in reliëf. Deze structuur geeft het behang nog meer de dimensie van een schildersdoek. Een veelzijdige kunstcollectie met keuze in smaken en stijlen: abstract of realistisch, kleurrijk of toon-in-toon, fun of basic, … 

Collection TERRA

Latijn voor aarde of grond

Het woord draagt een krachtige symboliek in zich en vertaalt het gevoel van verbinding met de natuur. De connectie wordt letterlijk tastbaar wanneer de ruwe klei wordt getransformeerd tot een meesterwerk. Het resultaat van dit ambachtelijke proces weerspiegelt de brute, ongetemde essentie van onze aarde en vormt de basis voor de ontwerpen in deze collectie. De gebeeldhouwde en geboetseerde vormen lijken uit de aarde te zijn geboren, authentiek, ongeraffineerd en zonder formele perfectie. Terra... een eerbetoon aan onze aarde.

Collection MYSA

Mysa is een Zweeds begrip, het betekent "ontspannen, tevreden, genietend van het moment". Het is een term die niet zo gemakkelijk in één woord te vertalen is, het meest passende woord zou misschien "gezelligheid" zijn. Maar belangrijker dan het bepalen van de beste vertaling, is het zelf te ervaren en te voelen in ons dagelijks leven… Mysa.

Collection ACQUILA

Aquila is een combinatie van Zuiderse sferen en elegante mode. Van citrusbomen en cipressen tot warme, geometrische stofontwerpen, van frisse kleurcombinaties tot warme toon-in-toon behangen. We haalden inspiratie uit Zuiderse steden en dorpjes en verrijkten de designs met een tikje textiel. De textieluitstraling is de rode draad doorheen de collectie en geeft je het gevoel je te omringen met weefsels in plaats van behangpapier. Precies hierdoor krijgt de collectie een heel unieke touch. Laat je inspireren door kleurrijke dorpen, geometrische abstractie en charmante stoffen, laat je inspireren door Aquila.