Vandenberghe Verf
Behang & Muurbekleding

Sanderson Design Group - Morris & Co.

Morris & Co. Collections

De eerste voorzichtige stappen om de Sanderson Design Group te worden die ze nu zijn, werden gezet in 1940, toen Sanderson de pionier van de Arts and Crafts-beweging en een iets jongere broer, Morris & Co. overnam. Binnen een jaar na elkaar opgericht zijn Sanderson en Morris & Co. historisch met elkaar verweven giganten van het Britse interieurontwerp.

Het behang van Morris & Co., vervaardigd in hun Britse fabriek, is gebaseerd op originele 19e-eeuwse ontwerpen van William Morris uit hun archief. Zij dragen zorg voor de originele houten clichés van historische Morris & Co.-patronen, zodat je verzekerd bent van een echt authentiek behangpatroon.

Collectie SIMPLY MORRIS

Morris & Co. presenteert Simply Morris, een tijdscapsule collectie van iconisch behang in een reeks frisse, uitnodigende kleurencombinaties. Een zorgvuldig gekozen selectie van kenmerkend behang met oppervlakteprint, vakkundig opnieuw ingekleurd tot een fris tuinpalet.

Deze collectie, prachtig gelegen tussen traditionele Morris en Pure Morris, biedt een alternatief decoratieverhaal met zijn strakke ondergrond en levendige motieven. Noch maximalistisch noch minimalistisch, de positie ervan is zachter, deftiger, maar verre van ingetogen.

Kom binnen, Fris Maximalisme.

Verfrissend en vrolijk, deze mix van wervelende bladeren en zorgvuldig gepositioneerde bloemen herinterpreteert de maximalistische trend. Het is rustgevend en herstellend. De perfecte partner voor warme dagen en zonovergoten luchten, geliefde patronen zoals Fruit, Willow Boughs, Pimpernel, Acanthus en Strawberry Thief presenteren uitnodigende nieuwe kleurgroepen, aantrekkelijk voor een publiek over de hele wereld. Simply Severn, een opvallend, op een archief geïnspireerd damast, is voor het eerst te zien, samen met de effen bloemen van Mallow en het mooie bladspoor van Standen, die allemaal kunnen worden gebruikt als coördinaten of op zichzelf staande ontwerpen. De gedeelde expressie van harmonieus samengestelde natuurlijke tinten is niet kieskeurig of aanmatigend en introduceert een andere manier van denken. 

Deze lentekleurige lancering wordt geproduceerd in zes nieuwe kleurensets, waaronder Leaf Green & Weld, Woad, Bayleaf & Annatto om er maar een paar te noemen. Rebecca Craig, hoofdontwerper van Morris & Co., zegt: “Deze collectie is geïnspireerd op de pure schoonheid van de originele, met de hand gesneden blokken van Morris & Co., hun organische karakter weerspiegelt het ethos van William Morris. Om de eenvoud en structuur van het blok te vieren, hebben we een opwindende nieuwe collectie gecreëerd met een vertrouwen dat voortkomt uit een geschiedenis van integriteit en iconische patronen.

“Het lichtere palet van de lancering is gekleurd om een ontspannende achtergrond te creëren voor het moderne leven en is gemakkelijk te gebruiken. Simply Morris is het perfecte startpunt voor Fresh Maximalism en eert de geschiedenis met zijn gelaagdheidspatronen en de charme die alleen te vinden is in een Engelse plattelandstuin.”