Vandenberghe Verf
Behang & Muurbekleding

Sanderson Design Group - Sanderson

Het is 160 jaar geleden dat Arthur Sanderson een unieke stijl behang begon te verkopen vanuit zijn showroom op het Londense Soho Square. In de decennia die volgden is Sanderson uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke namen op het gebied van interieurontwerp, die allerlei soorten huizen over de hele wereld inricht.

Sanderson Design Group PLC is een internationaal bedrijf op het gebied van luxe interieurinrichting dat behang en stoffen ontwerpt, produceert en op de markt brengt, samen met een breed scala aan aanvullende interieurproducten.

In 2020 brachten ze hun merkenportfolio naar Sanderson Design Group PLC, wat de gecombineerde lange levensduur en wonderbaarlijke creatieve geschiedenis van hun merken oproept. Het beschrijft de uitbundigheid van hun eerdere inspanningen en schetst de contouren van hun toekomst. Een collectief van zeven typisch Britse luxe interieurmerken en twee productiemerken. Bij Vandenberghe Verf vind je SandersonMorris & Co., Harlequin en Scion.

Hun doel is "Het mooie in de huizen en levens van mensen te brengen". Dit heeft hun merken vanaf het allereerste begin gedefinieerd en gevormd. Het oudste merk in hun arsenaal, waar we de naamgenoot van onze groep aan ontlenen, begon in 1860 als importeur van fijn Frans behang in Londen. Arthur Sanderson & Sons Ltd speelde een cruciale rol bij het definiëren van de smaak van de Engelse interieurdecoratie en het vroege succes ervan leidde tot het tentoonstellen van ontwerpen in de mooiste showroom van Londen, aan Berners Street. Rond deze tijd, in 1924, ontving Arthur Sanderson & Sons Ltd de Royal Warrant, waarmee hij “leveranciers van behang en verf” werd aan het hof van George V.

De eerste voorzichtige stappen om de Sanderson Design Group te worden die ze nu zijn, werden gezet in 1940, toen Sanderson de pionier van de Arts and Crafts-beweging en een iets jongere broer, Morris & Co. overnam. Binnen een jaar na elkaar opgericht zijn Sanderson en Morris & Co. historisch met elkaar verweven giganten van het Britse interieurontwerp. De snelgroeiende ontwerpfamilie van Sanderson en Morris & Co. werd versterkt door nieuwe leden, Zoffany en Harlequin in 1987.  De designfamilie werd zo uniek in de markt geplaatst vanwege de volledig Britse productiebasis. De wens om met hun merken zoveel mogelijk levens te transformeren lag ten grondslag aan de oprichting van een ander nu iconisch Brits merk, Scion, in 2012. Scion Living bracht speelse karakters tot leven zoals ‘Mr. Fox.’, waardoor hun huizen gevuld worden met vreugde en persoonlijkheid. 

Ze erkennen dat elk van hun merken een uniek hoofdstuk aan hun verhaal bijdraagt. Daarom vertegenwoordigen zij het volledige spectrum van het Britse interieurdesign, van de allernieuwste strakke moderne stijlen tot de hartelijke warmte van traditionele vormen. Hun beslissing om in 2020 de naam Sanderson Design Group te veranderen, is hun manier om hulde te brengen aan onze rijke geschiedenis en om huun pad naar een nieuwe toekomst te markeren. Als bewaarders van meer dan 160 jaar ontwerpervaring zijn ze er trots op dat ze het mooie in de huizen en levens van mensen kunnen brengen.

Sanderson Collections

Sanderson staat wereldwijd bekend om zijn iconische bloemen- en explosieve botanische elementen en verlegt de grenzen van erfgoeddesign. Gedrukt in Engeland, ontdek op het land geïnspireerde muurbekleding en handgetekende motieven, zorgvuldig samengesteld voor interieurs van alle stijlen.

Collection ARBORETUM

Gedrukt in Groot-Brittannië, biedt Arboretum een recept voor positiviteit en de mogelijkheid om opnieuw contact te maken met de natuur. Een selectie van 11 originele ontwerpen en archiefontwerpen, elk met een typisch Engelse uitstraling, herinneren ons aan de herstellende krachten van het platteland.

Viert het wonder van het Engelse platteland, oude boslanden en beschermde dieren.

Sanderson Arboretum is een suggestieve interpretatie van majestueuze bomen, afgelegen open plekken en inheemse flora en fauna en combineert hedendaagse elementen met archiefinvloeden om de glorie van deze geliefde landelijke esthetiek te heroveren.

Kikkers, spechten en putters benadrukken de teloorgang van hun natuurlijke habitat en vinden hun thuis tussen ingewikkelde schilderijen van knikkende boshyacinten, sleutelbloemen in de lente, wilde hondsroos en eeuwenoude platanen en eiken. Een recept voor positiviteit en de mogelijkheid om opnieuw verbinding te maken met de natuur herinnert deze collectie ons aan de herstellende krachten die het platteland biedt.

Rebecca Craig, hoofdontwerper bij Sanderson, legt uit: “Arboretum is de Latijnse naam voor ‘een plek met bomen’, die niet alleen een prachtig landschap biedt, maar ook een focus voor onderzoek en behoud. Van de ontspannende voordelen van baden in het bos tot spirituele en symbolische associaties: Arboretum vergroot het bewustzijn van deze speciale habitats en de bedreigde diersoorten die daar leven.”

Tussen een verbluffende reeks ontwerpen introduceren de magische handgeleide crewelwork-scène van Forest of Dean, de archiefmix van textuur en toon van Truffle en het verbluffende impressionistische uitzicht van Ancient Canopy op eeuwenoude bossen en afgelegen open plekken een indrukwekkende keuze aan statement-patronen.

Het opvallende 3 meter lange behangpaneel van Sycamore and Oak is een handgeschilderde viering van het Engelse platteland, vertaald in een fris botanisch panorama van prachtige, gelaagde bomen, ingewikkelde bloemen en delicate dieren in het wild. 

Collection DISNEY HOME

Geïnspireerd door archiefdocumenten en voortbouwend op hun oorspronkelijke samenwerking met Disney in 1928, komt een herontdekte collectie betoverend behang, die het wonder van Disney verkent. Nieuwe ontwerpen vermengen zich met gearchiveerde klassiekers en onthullen speelse en fantasierijke scènes van Dumbo tot Bambi en prachtige muurschilderingen met Mickey Mouse. 

"Een magische collectie geïnspireerd door 100 jaar creatieve geschiedenis."

Ter ere van het 100-jarig jubileum van Disney zijn ze diep in het Sanderson-archief gedoken om  een nieuw ontdekte selectie klassieke stoffen en behang te onthullen, besprenkeld met een vleugje Disney-magie. Hier brengen Mickey Mouse, Minnie Mouse en Sneeuwwitje grillige dromen tot leven.
Donald Duck, Dumbo, Winnie de Poeh en Bambi komen allemaal voor in deze prachtige nieuwe collectie, waarbij het iconische palet van Sanderson wordt gecombineerd met de tijdloze, karaktervolle esthetiek en universele aantrekkingskracht van Disney. Naast ons ongelooflijke archief hebben originele animatiestills, posters, brochures en karakterrichtlijnen deze nieuwe reeks ontwerpen geïnspireerd.

Gekoesterde herinneringen aan betoverende personages komen tot leven in nostalgische, zoete dessert-geïnspireerde kleur. Sandersons samenwerking met Disney begon in 1928, hetzelfde jaar waarin Mickey Mouse te zien was in Steamboat Willie, waar hij harten en geesten veroverde en een begrip werd. Toen de jaren dertig aanbraken, volgde ook de introductie van de krantenstrip Mickey Mouse – het perfecte medium om op behang te vertalen. Nu, bijna 100 jaar later, is Sanderson verheugd een selectie originele en getrouw geïnterpreteerde stoffen en behangpapier te introduceren, met een cast van iconische Disney-personages.

“Ons archief is een schat aan inspiratie en het is ons voorrecht dit prachtige stukje nostalgie met de wereld te delen. Disney maakt deel uit van al onze kinderjaren en vertegenwoordigt vreugde, geluk en tijd doorgebracht met onze gezinnen. Deze collectie presenteert een stukje geschiedenis, waarbij iconische Disney Home x Sanderson-ontwerpen uit de jaren dertig opnieuw worden gelanceerd, naast de toevoeging van nieuw ontworpen stoffen en behang, elk met originele Disney-personages."

Deze magische lancering omvat 14 behangpapieren en 12 stoffen in een palet van 25 heerlijke tinten, waaronder Puddle Blue, Whipped Cream, Sugared Almond, Macaron Green, Sea Salt en Chocolate. Elke kleur is gemaakt om de uitstraling van het archief te behouden, vergelijkbaar met het originele document, terwijl tegelijkertijd elk ontwerp tot leven wordt gebracht op een manier die relevant is voor vandaag.

Collection ONE SIXTY

Sanderson One Sixty is een eerbetoon aan iconisch design, met beroemde bloemen- en plattelandsmotieven, opnieuw vormgegeven in een onderscheidend kleurenpalet. Opvallende felle kleuren worden gecombineerd met een reeks klassieke kleurstellingen, die een andere dimensie toevoegen aan archiefontwerpen.

Vijf thema's: Iconische Bloemen, Romantische Nostalgie, Botanische Kunst, Een Vleugje Platteland en Decoratieve Boog blijft elke look trouw aan het hart van Sanderson, terwijl de aanpasbaarheid en relevantie ervan in een moderne setting worden getoond.