Vandenberghe Verf
Behang & Muurbekleding

Emil & Hugo by Rasch

Emil & Hugo Rasch waren de visionaire grondleggers van dit familiebedrijf en de creatieve geesten achter de productie van wandbekleding op de locatie Bramsche. In 1897 richtten de broers, zonen van de muurbekledingsdrukker Hermann Rasch, op wat een van de beroemdste en meest succesvolle muurbekledingsfabrieken uit de industriële geschiedenis zou worden.

Wandbekleding was in die tijd een gewaardeerd product voor woninginrichting. Met behulp van de oppervlaktedruktechniek die in die tijd werd gebruikt, produceerde het bedrijf al snel unieke stukken met uitgebreide en artistieke ontwerpen. Niet lang na de oprichting van het bedrijf begonnen de gebroeders Rasch te exporteren naar andere Europese landen en zelfs daarbuiten. In 1901 had het bedrijf al vestigingen in Parijs, Amsterdam en Kopenhagen. De ontwerpen weerspiegelden de smaak van die tijd: Lodewijk XVI-stijl, neorenaissance-look, veel stofimitaties, bleke, verspreide bloemen, marmer in verschillende kleurgradaties en tegelpatronen. Aan het begin van de eeuw deed ook Art Nouveau zijn intrede in muurbekleding met een explosie aan nieuwe patronen. Vandaag staan de collecties ‘Emil & Hugo’ in de traditie van deze creatieve hoogtijdagen van de muurbekledingskunst. Trouw aan de voortreffelijke en artistieke stijl van de creatieve wortels van het bedrijf, brengen de achterkleinkinderen van de oprichtersgeneratie nu de esthetisch meest opvallende collecties op de markt van het internationale team van ontwerpers van het bedrijf onder het merk Emil & Hugo. Een prachtig design gecombineerd met ambachtelijk vakmanschap van hoge kwaliteit, de productie Emil & Hugo biedt onderscheidende, aantrekkelijke wandbekleding die jou de creatieve vrijheid geeft om jouw woonruimtes met een individueel tintje te stylen.

Het label "Emil & Hugo" van Rasch Textil viert het levenswerk van de twee grondleggers van het bedrijf. Omdat we trots zijn op onze roots, die de creatieve energie van onze ontwerpers blijven inspireren. Op zoek naar de mooiste en meest fascinerende ontwerpen van vandaag en morgen gaan we op ontdekkingsreis over de hele wereld.

 

Collections

Collection BLOOMSBURY

Aan het begin van de twintigste eeuw woonden en werkten veel kunstenaars, intellectuelen en wetenschappers in de Londense wijk Bloomsbury.  Kunstenaars en schrijvers die zich in hun kunst en creativiteit, maar ook in hun levenshouding met elkaar verbonden voelden, vonden elkaar destijds in de Bloomsbury Group.

“Degenen die ons van onze dromen beroven, beroven ons van ons leven.” Virginia Woolf 

Op hun reis rond de wereld op zoek naar nieuwe impulsen voor hun Emil & Hugo-collecties stoppen ze hier graag en gaan ze met frisse designideeën aan de slag. Creativiteit, innovatie, enthousiasme en esthetiek: al deze eigenschappen hebben het werk van de ‘Bloomsberries’ beïnvloed, zoals ze zichzelf vaak noemden. Deze kenmerken zijn ook terug te vinden in deze dessins – of het nu gaat om vliesbehang of muurschilderingen.

De Bloomsbury collectie bestaat uit 33 behangmotieven en 10 digitale prints. De verschillende kleuren worden allemaal gepresenteerd in een stijlvolle matte afwerking en de selectie varieert van gebroken wit, beige, geel, terra, aqua en saliegroen tot donkergroen, stonewashed denim, donkerblauw, grijs en taupe.

Zover het oog reikt onthult het Finn-design een fascinerend berglandschap. Horizon en Duncan imponeren met hun grafische vormgeving, elk in hun eigen unieke stijl. Een virtuoze weergave van bladeren wordt gepresenteerd in Henry en The Big Henry. Textielvakmanschap wordt kunstig geënsceneerd in Loom en Textile Art. En met Canvas vind je voor elke wanddecoratie de juiste enkele kleur in een uitgebreid kleurenpalet.

Collection CASA MÉRIDA

Deze keer bevinden we ons in Mérida, de hoofdstad van Yucatán in Mexico en verklaren het tot onze absolute favoriet op het gebied van cultuur en levensstijl. Met zijn kleurrijke, levendige en diepgaande ontwerpen combineert de collectie op succesvolle en unieke wijze het Mexicaanse temperament met het moderne.

"Viva la vida!"

Architectonische, driedimensionale, geometrische of botanische motieven met grote bladeren laten uw muren Latijns-Amerikaanse levensvreugde uitstralen: spannend, kleurrijk, een beetje mysterieus en helemaal trendy. Met robuuste kleuren naast elkaar in helder mat en glanzend wordt elk ontwerp een krachtig interieurstatement.

De Casa Mérida-collectie bestaat uit 41 items die digitaal of rechtstreeks op fleece zijn gedrukt. Naast subtiele levende kleuren zoals gebroken wit, linnen, zand en maan, zijn hier ook echte eyecatchers te vinden in Izamal geel, koper, capsiumrood, smaragd, aqua, oceaan, nachtblauw, zilver, goud en zwart.

Word verliefd op de spannende vormen van de ontwerpen Luis Barragán, Teatro Colón, Constructivism van Carlos Mérida. Het Uxmal-ontwerp doet denken aan de piramidevorm van de beroemde Maya-ruïnes bij Mérida, het El Palmar-motief is geïnspireerd op de exotische palmboomsoort Livistona Benthami en vertegenwoordigt de ongerepte flora van het gelijknamige natuurpark, terwijl de Mirador digitale print betekent " de blikvanger“ en belichaamt tegelijkertijd de beroemde Maya-metropool.

Collection PLAINS

Eenvoudig en aangrijpend: dit is precies hoe de nieuwe Plains uni-collectie van Emil & Hugo zich presenteert. Daarmee bewijst de collectie dat zelfs unisex en faux-unis keer op keer kunnen verrassen en zichzelf op indrukwekkende wijze aan de muur kunnen opvoeren.

Een breed scala aan texturen, kleuren en structuren getuigen van een ruime keuze, zodat er voor elke woonstijl zeker het juiste te vinden is. Want met dit vliesbehang ontstaat, zowel in combinatie met patroonbehang als als soloartiest, altijd het ideale podium voor verfijnde, stijlvolle woonaccessoires en meubelstukken.

Dankzij een gevarieerd kleurenschema zijn de uniseks verkrijgbaar in vele tinten crème, beige, geel, rood, groen, blauw, bruin en grijs. Dit geeft iedereen de mogelijkheid om individueel optimaal in te spelen op de meest uiteenlopende kleurconcepten in hun kamers.