Vandenberghe Verf
Behang & Muurbekleding

Masureel

Masureels Filosofie

Sinds de 16e eeuw maakt de familie Masureel deel uit van het prachtige West-Vlaamse dorp Hulste. Al in de 19de eeuw was de familie actief in de vlasindustrie voor de productie van linnen en begin 20ste eeuw werd de textielweverij opgericht. Ze dragen een groot cultureel erfgoed met zich mee en nemen dit als referentie voor hun missie. Kunst, vakmanschap en respect voor de natuur kenmerken hun creaties. De collecties zijn geïnspireerd op een rijk archief van historisch behang en stoffen en een collectie moderne & hedendaagse kunst.

In de jaren tachtig, werd Masureel International opgericht door Guy Verstraete. Het bedrijf richtte zijn aandacht op het bedrukken van stoffen en hoogwaardige wandbekleding, met de nadruk op groothandel. Het bedrijf vond al snel dat dit niet de enige afzetmarkt voor zijn creativiteit kon zijn. Daarom werd in 2004 besloten om een creatieve afdeling op te richten, met hun eigen wandbekledingsmerk Khrôma. In 2009 werd het merk Guy Masureel opgericht, gevolgd door het merk Zoom in 2015.

Kunst & vakmanschap

Elk merk van Masureel wordt onderbouwd door een rijk archief aan textielontwerpen en een uitgebreide kunstcollectie. Elke collectie wordt van pril ontwerp tot afgewerkt product volledig in-huis gemaakt. De onuitputtelijke creatieve drang van hun ontwerpers en het aanhoudend verlangen om de nieuwste technologieën toe te passen in productie, zorgen ervoor dat Masureel blijvend innoveert en uitblinkt in kleur, ontwerp en textuur. Elke collectie wordt van prille ontwerp tot afgewerkte productie, volledig in-huis gemaakt. 

  • Kleur – er bestaat er een onbewuste neiging om telkens op zoek te gaan naar een evenwicht tussen de drie primaire kleuren: rood, blauw en geel.
  • Textuur – een door technologie gecreëerde samensmelting, van productie-technieken met zeefdruk en weven.
  • Ontwerp – een handgemaakte creatie van wat de ziel wil uitdrukken.

Natuur

Toegewijd zijn aan het milieu is voor Masureel meer dan enkel een betuiging. Ze streven ernaar een minimale impact te genereren in zowel hun productiefaciliteiten als de materialen die ze produceren.

Een volledig afbreekbaar wandbekleding is vandaag nog niet mogelijk, maar ze nemen wel dringend de mogelijke stappen in de richting van ecologische innovatie. Recente ontwikkelingen hebben de haalbaarheid aangetoond van het gebruik van gerecycleerde materialen voor wandbekleding en met de komst van chemicaliën van biologische oorsprong, liggen nieuwe kansen binnen handbereik. Terwijl Masureel erop staat om het niveau van kwaliteit en creativiteit te behouden, nemen ze de uitdaging aan om alternatieven aan te bieden voor PVC-wandbekleding.

 

Collections

 

KHRÔMA

Achter elke Khrôma collectie schuilt een uniek en origineel verhaal, dat ons verbindt met telkens een ander aspect van ons wereldwijde culturele erfgoed. Uitgebreide kleurencombinaties, innovatieve texturen en steeds nieuwe ontwerpen lieten Khrôma uitgroeien tot een toonaangevend merk. Khrôma biedt de particuliere klant en de professionele interieurarchitect een grote variatie aan producten, op maat gemaakt, voor elk delicaat project. Khrôma is een partner in de zoektocht naar originaliteit en individualiteit.

KHRÔMA COLLECTIONS - INSPIRATIE

ZOOM

De Zoom collecties bieden superieure kwaliteit voor een gemodereerd budget. Door klassieke en hedendaagse interieurtrends te combineren, wordt een breed gamma aan oplossingen aangeboden voor elke muur die een fris en uitgesproken vleugje elegantie vereist. Zoom garandeert een perfect evenwicht tussen textuur en stijl en weegt het elk detail op de schaal van esthetische expressie.

ZOOM COLLECTIONS - INSPIRATIE

 

GUY MASUREEL

Guy Masureel gaat een stapje verder dan de bestaande behang- en stoffenreeksen en creëert een ontmoeting tussen kunst en gevoel, zorgvuldig vervaardigd in het Masureel laboratorium en op het weefgetouw. Het exclusieve Guy Masureel interieur is het resultaat van veelvuldig artistiek onderzoek en de creatieve toepassing van oude technieken. Vanuit het hart wordt zo een tijdloze en discrete luxe gecreëerd.

Guy Masureel Collections - inspiratie

 

GREENWALL

Wij beseffen maar al te goed dat er geen Planeet B bestaat en zijn dan ook vastbesloten om te blijven werken aan een betere toekomst. Masureel is een van de eerste behangproducenten die PVC-vrije wandbekleding op waterbasis creëert, die schrobbaar en zeer gemakkelijk te reinigen is. De perfecte groene oplossing voor uw muren!

Greenwall Collections - inspiratie

 

MASUREEL PROJECTS

Voor de projectmarkt heeft Masureel verschillende mappen ontwikkeld met handige kaarten om mee te nemen naar klanten of projecten. De items in deze mappen zijn geselecteerd op hun ontwerp, look, touch, kleur en technische prestaties. De producten voldoen aan de eisen voor de projectmarkt, zoals brandwerendheid, wrijfvastheid en wasbaarheid. Op de achterzijde van elke kaart staan de technische specificaties en fysieke eigenschappen duidelijk vermeld. 

Masureel Projects collections - inspiratie