Vandenberghe Verf
Verf

Xyladecor

Xyladecor, een passie voor hout – al decennialang!

Al 5 decennia vertrouwen liefhebbers van hout op Xyladecor, een merk dat bekend staat om zijn betrouwbaarheid en kwaliteit inzake houtbescherming. De geschiedenis van het merk gaat terug naar 1968, naar de lancering van een eerste houtbeits die zowel de natuurlijke schoonheid van hout bewaarde, als het hout verduurzaamde. Dit vinden we terug in de merknaam: Xyladecor heeft zijn oorsprong in Xylos, het Griekse woord voor hout, en de term Decor, een verwijzing naar het mooier maken of decoreren van hout.

De naam Xyladecor staat borg voor kwaliteit en uitmuntendheid. Hij geeft je de zekerheid dat je voor elke toepassing het beste product vindt. Vandaag bestaat het Xyladecor assortiment uit een reeks producten die beantwoorden aan alle wensen op het gebied van houtbescherming en houtverfraaiing, en dat voor alle soorten hout, zowel aan de buitenkant van het huis als binnenshuis, én ook voor tuinhout.

Als een merk succes heeft en bij elke nieuwe generatie nog meer in de smaak valt dan is dat verdiend! 

 

Het assortiment van Xyladecor bestaat uit beitsen, oliën en vernissen voor

Binnen: meubels, ramen, deuren, parket, trappen, deurlijsten, lambriseringen,...
Buiten: voordeuren, garagedeuren, ramen, gevelbetimmeringen,...
Tuin: tuinmeubelen, terras, tuinhuis, schutting,...

Binnen - Vernis je trap, parket, meubels, ramen en deuren met Xyladecor.

Het assortiment van Xyladecor bestaat uit beitsen, oliën en vernissen voor alle binnenhout: meubels, ramen, deuren, parket, trappen, deurlijsten, lambriseringen,...

Een parketvloer verdient de meest duurzame bescherming, Xyladecor biedt hiervoor verschillende oplossingen aan. Kies je voor een vernis, dan kies je voor een afwerking die volledig water- en vlekbestendig is, en bovendien krasvast. Voor intensief gebruikte ruimtes is er een extra protect vernis. Daarnaast is er een decoratieve vernis, zoals de Parketvernis Natuurlijk Effect, die het natuurlijke aspect van het hout zo veel mogelijk bewaart. Toch liever olie? De Hardwax Parketolie van Xyladecor is beschikbaar in Naturel, White Wash en Grey Wash.

Meubelen, lambriseringen, balken, deurlijsten of ander binnenschrijnwerk kan je een tweede leven geven door een laagje vernis aan te brengen. De extra matte of zijdeglanzende vernis voor meubels van Xyladecor zorgt ervoor dat het natuurlijke aspect van het hout behouden blijft, is niet-vergelend en sneldrogend. Ook hier kan je voor een olie kiezen, hetzij de Meubelolie, hetzij de Werkbladolie.

Ramen en deuren kan je opfrissen en beschermen met een filmvormende houtbeits. Deze decoratieve behandeling is beschikbaar in 6 transparante houtkleuren, plus een kleurloze versie. Daarnaast is er ook een dekkende beits beschikbaar in 3 tijdloze kleuren.

 

Buiten - Ligt je hout buiten onder vuur?

Voordeuren, garagedeuren, ramen, gevelbetimmeringen,... hout is een belangrijk bouwmateriaal! Je woning goed onderhouden wil ook zeggen het hout verzorgen met producten die het optimaal beschermen tegen de weersinvloeden zoals wind, regen en felle zon. Een goede bescherming en onderhoud maken je hout tegelijk ook mooier.

Voor houten ramen en deuren vind je bij Xyladecor de juiste beits. Deze duurzame houtbeits is beschikbaar in verschillende kleuren, alsook in een kleurloze afwerking. Op deze manier zijn je ramen en deuren langdurig beschermd tegen krassen en vuil.

Houten gevelbekledingen zoals gevelbetimmeringen, dakoversteken en ander houtwerk bescherm je met een beits voor gevelbetimmeringen. Dit houtimpregneermiddel beschermt het hout tegen regenwater en vertraagt de vergrijzing. De houttekening en houtstructuur blijven zichtbaar.

De dekkende beits en houtbeits in topkwaliteit kunnen aangekleurd worden in tal van tinten met de kleuren mengmachine. Deze universele beitsen kunnen gebruikt worden om houtwerk binnen of buiten te schilderen in een kleur naar keuze! Vergeleken met een verf of een lak, is het grote voordeel van een dekkende beits dat het reliëf van het hout zichtbaar blijft. Indien je een transparante beits gebruikt, blijft niet enkel het reliëf maar ook de houttekening zichtbaar.

 

Buiten - Je hout in de tuin perfect beschermen?

Je tuinmeubelen beschermen

Het natuurlijke karakter van houten tuinmeubelen straalt pure klasse en kwaliteit uit. Maar het is belangrijk dat je je hout onderhoudt en regelmatig opfrist met een tuinmeubelbeits zoals Xyladecor Tuinmeubelbeits Natuurlijk Effect of olie zoals Xyladecor Tuinmeubelolie. Zo kan je je tuinmeubelen beschermen en belet je dat het hout grijzer wordt onder invloed van onder meer de zon.

Je houten terras behandelen

Heb je een terras in hout, dan het is altijd belangrijk je hout regelmatig te voeden met een beits, zoals Xyladecor Terrasbeits Natuurlijk Effect of een olie, zoals Xyladecor Terrasolie. Zo bescherm je het hout tegen vuil worden en vergrijzen en kan je vele jaren genieten van een mooi en duurzaam terras.

Je tuinhuis beschermen

Wil je zo lang mogelijk genieten van je tuinhuis, dan is het belangrijk dat je het hout regelmatig behandelt. Voor een degelijk onderhoud kan je het tuinhuis beitsen. Dit kan met Xyladecor Tuinhuis voor een transparante afwerking of Xyladecor Tuinhuis Color voor een dekkende, gekleurde afwerking. Op die manier zal je tuinhuis duurzaam én grondig alle weerselementen en andere schadelijke invloeden trotseren.

Jouw houten schutting onderhouden

Afhankelijk van de houtsoort, het aantal uren direct zonlicht en de gekozen afwerking moet je ook het hout van je tuinhek of tuinschutting regelmatig behandelen, bijvoorbeeld met Xyladecor Tuinhoutbeits.