Vandenberghe Verf
Verf

Sikkens

Je kan dubbel zoveel in één dag!

In 1792 richtte Wiert Willem Sikkens langs de stadsmuur van Groningen een fabriek op voor de fabricage van lakken.  In 1924 ontstond hun laboratorium voor ontwikkeling van nieuwe producten en kwaliteitsbewaking, en al snel werd Sikkens fabrikant van speciale lakken voor de meubelmakersbranche en de auto- en vliegtuigindustrie. Het tekort aan grondstoffen na de oorlog dwong het bedrijf tot creatieve stappen - hetgeen tot de ontwikkeling van de kunstharslakken leidde. Producten zijn zo ontwikkeld dat ze technisch topprestaties leveren, maximale productiviteit bieden en ook nog eens duurzaam zijn. Tegenwoordig is Sikkens een internationaal erkend merk dat dankzij de passie voor alleen de beste kwaliteit klanten overtuigt in heel Europa, Noord-Amerika, Azië en Australië.

Meer kunnen doen in minder tijd zonder kwaliteitsverlies, is dat niet wat elke vakschilder wil? Met Sikkens klaar je makkelijk de klus.

Kleur van het Jaar 2024

Kleurencollecties ondersteunen en inspireren architecten, ontwerpers en schilders, en elk jaar vertalen kleurexperts van Sikkens wereldwijde designtrends naar een Kleur van het Jaar.

De tint voor 2024 is Sweet Embrace™: Een vriendelijke en zachte tint, die je samen met drie aanvullende paletten kan helpen bij het creëren van een plek waar je je thuis voelt. 

Een warm kleurverhaal, een kalm kleurverhaal, een vrolijk kleurverhaal...

De Sikkens 5051 Color Concept kleurenwaaier is een onuitputtelijke bron van kleuren, volledig afgestemd op de behoeften van schilders en andere professionele kleurgebruikers.

Sikkens Lifestyle Colors is een selectie uit het Sikkens 5051 Color Concept. Zo kan je jouw kleurkeuze steeds verder verfijnen aan de hand van de kleurenwaaier. Het is een inspirationele kleurcollectie opgebouwd rond verschillende kleurthema’s.

Lifestyle Colors - Heritage

Warm, vol en harmonieus

De kleuren uit de Heritage palet tref je vaak aan in statige huizen en voorname hotels. Lijstwerk en ornamenten langs plafonds en muren komen tot hun recht dankzij deze kleuren. Ze passen goed bij houttinten en natuursteen. Dat maakt deze klassieke kleuren ideaal voor restauratieprojecten.

Lifestyle Colors - Charming

Dromerig, zacht en opgewekt

Pastel en zachte neutrale kleuren geven iedereen een goed gevoel. Ze zijn ideaal voor kamers die een gezellig, romantisch sfeertje kunnen gebruiken. Voor een meer volwassen uitstraling leunt dit palet meer aan bij subtiele dan te zoete kleuren.

Lifestyle Colors - Minimal

Knap, puur en tijdloos

Eenvoudige basiskleuren zoals wit, zwart en grijs zijn helemaal op hun plaats in een modern interieur. Hun rustige aard past als vanzelf bij beton, hout en metaal om een hoogst functionele achtergrond te bieden. Toch geeft zo’n uitgebreid aanbod aan grijstinten je een verrassende waaier aan mogelijkheden.

Lifestyle Colors - Natural

Aards, rustgevend en comfortabel

Kleuren die de natuur in onze woning lijken te brengen, zorgen voor een vriendelijke sfeer. Van het opgewekte honinggeel tot het stillere mauve of schaliegrijs: al deze kleuren zijn eenvoudig te combineren. Ze staan ook beeldig in een interieur met veel hout. Als artisanale producten en charmante vintage belangrijk zijn voor jouw interieurstijl, vind je in dit palet moeiteloos wat je zoekt.

Lifestyle Colors - Metropolitan

Fris, avontuurlijk en modern

Dit palet weerspiegelt een moderne levensstijl. Met al zijn heldere en interessante neutrale tinten kan je een kamer op verrassend veel manieren een andere sfeer kan geven.

Lifestyle Colors - Bohemian

Chic, naturel & creatief

Het warme Bohemian kleurenpalet draait om creativiteit, een vleugje chic en een tikkeltje naturel. Het is geïnspireerd op de Bohemian lifestyle, een blijvende trend waarbij we alles uit het leven willen halen. Binnen de 20 kleuren combineer je volle tinten met poederige witten en pastellen, combinaties die een statement maken in elk interieur.