Vandenberghe Verf
Overschilderbaar vliesbehang

Erfurt

Met het overschilderbaar vliesbehang van Erfurt ben je klaar om aan elke klus te beginnen. Of het nu om renovatiewerken of nieuwbouw gaat, dit vliesbehang is geschikt voor elk project.

Meer dan gewoon behang!

Mensen hebben altijd al iets gehad met behang. Die relatie was echter niet altijd harmonieus. Zoals bij de estheet Oscar Wilde die, zo’n honderd jaar geleden, wanhopig tegen het motief van het behang van zijn hotel in Parijs aankeek. Er wordt gefluisterd dat zijn laatste woorden waren: “Mijn behang wordt nog mijn dood... één van ons moet het bekopen!” Had de eigenaar van het hotel nu maar rauhfaser gebruikt!

In 1827 richt Friedrich Erfurt in Wuppertal de papierfabriek ERFURT op. Zijn kleinkind Hugo Erfurt ontwikkelt 37 jaar later een wandbekleding die niet meer weg te denken is uit ons dagelijks leven: het rauhfaserbehang. Het is een concept dat een snelle opmars kent en dat in de meest uiteenlopende kamers in alle windstreken is terug te vinden. Er volgden sinds dat moment nog vele ontwikkelingen. Het internationale familiebedrijf  met een rijke traditie wordt inmiddels door de achtste generatie van de familie Erfurt geleid. Tegenwoordig is het bedrijf marktleider op het gebied van de productie en verkoop van overschilderbare wandbekleding die onschadelijk is voor de gezondheid, zoals vlies-, gladvlies- en reliëfpapierbehang. ERFURT-JuicyWalls speelt in op de trend van individueel vormgegeven digitaal geprint behang.

Gladvlies-behang van ERFURT biedt de beste mogelijkheden om creatief en milieuvriendelijk te werk te gaan. Door het hoge vezelgehalte is de gladde, grondstoffenbesparende wandbekleding luchtdoorlatend en scheuroverbruggend. Het creatief behang in natuurlijke en gladde papier-optiek vormt de perfecte basis voor verf, behang en creatieve wandtechnieken.

Rauhfaser - natuurlijke veelzijdigheid

Het origineel: rauhfaserbehang is gemaakt van papier en houtvezels en fascineert door veelzijdigheid en flexibiliteit. Het biedt ongekend veel creatieve mogelijkheden om de wandbekleding geheel naar eigen wens te maken. Het beste van alles: makkelijk aan te brengen en het behangen gaat altijd goed.

 • Rauhfaser Classico
 • Rauhfaser Avantgarde
 • Rauhfaser Sprint
 • Rauhfaser ELLA

Vlies-Rauhfaser - van nature flexibel

Mooi als rauhfaser, praktisch als vliesbehang. Het rauhfaservliesbehang van papier-, hout- en textielvezels is verkrijgbaar in tal van structuren. Bijzonder detail: het behang kan in wandkleeftechniek makkelijk en snel worden aangebracht. Dat gaat altijd goed met het origineel en het biedt ongekend veel creatieve mogelijkheden.

 • Vlies-Rauhfaser Viva
 • Vlies-Rauhfaser Elegance
 • Vlies-Rauhfaser Romantic
 • Vlies-Rauhfaser Classico
 • Vlies-Rauhfaser Rustic

Variovlies - geeft wanden met een stijlvolle look een upgrade!

Gladde wanden zijn de trend, en heeft er de afgelopen jaren voor gezorgd dat bij nieuwbouw, maar ook bij renovatie de wanden werden gestuct en wellicht nog werden geschilderd. Er kwam echter geen wandbekleding aan te pas: de wanden bleven 'naakt'! Het toepassen van het gladvliesbehang uit het nieuwe assortiment ERFURT-Variovlies vormt een optimaal alternatief voor een 'naakte' wand. Het kan ook dienen als ideale ondergrond om te overschilderen, als scheuroverbruggende wandbekleding voor permanente gladde wanden of als fijn gestructureerd oppervlak  voor een behaaglijker gevoel in de kamer. Variovlies verbetert het binnenklimaat, egaliseert oneffenheden van de ondergrond en ziet er qua look net zo uit als een gestucte wand. Verder overtuigen de luchtdoorlatende en vochtregulerende natuurlijke producten als wandbekledingen die vrij zijn van pvc en andere bestanddelen die schadelijk zijn voor de gezondheid.

Daar komt bij dat de verwerking van gladvliesbehang van ERFURT heel eenvoudig is. Het hoogwaardige en scheurbestendige gladvliesbehang kan op alle ondergronden worden aangebracht die geschikt zijn om te behangen. Het behang kan eenvoudig en efficiënt in wandkleeftechniek worden verwerkt. 

Wanden en pleisterwerk werken. Dat geldt met vooral bij nieuwbouw of nieuw aangebrachte oppervlakken, en leidt tot spanningen en scheuren. Wil je deze ontsierende effecten op de wand voorkomen? Met de scheuroverbruggende varianten Variovlies kun je blijvend van gladde wanden zonder scheuren genieten.

Heb je je weleens afgevraagd hoe je diverse verflagen en lagen binnenpleister weer kunt verwijderen? Dat gaat heel eenvoudig als de verf of het binnenpleister op VARIOVLIES is aangebracht en dan bij renovatie in één keer samen weer makkelijk kan worden verwijderd.

 • Variovlies Eco Green
 • Variovlies Flat Classic
 • Variovlies Flat Premium
 • Variovlies Plano Superweiss
 • Variovlies Sisal
 • Variovlies Sand

Makulatur - meesterlijk hechtend

De ideale basis voor perfecte behangoppervlakten: Met Makulatur gladvlies-behang van ERFURT wordt een ideaal absorberende ondergrond gecreëerd en de lijmwerking verbeterd. De zuiging van de ondergrond vermindert, de lijm houdt beter en oneffenheden in de muur worden weggewerkt.

 • Makulatur 88
 • Makulatur 95

Vliesfaser - vliesbehang met reliëf

Vliesfaser structuur- en vliesbehang is expressief, fraai en zeer afwisselend. De structuur wordt bekomen zonder het gebruik van weekmakers of PVC, zonder vinyl of enig ander vergelijkbaar synthetisch materiaal. De talrijke oppervlakken weten evenzeer te overtuigen. Het vliesbehang is dankzij het tijdloze design voor bijna elke toepassing geschikt en kan eenvoudig met de wandkleeftechniek worden aangebracht. Het behang is sterk en overbrugt scheuren, zelfs wanneer ze pas na het behangen ontstaan.

Vliesfaser MAXX is een assortiment hoogwaardig behang in drie kwaliteiten met een comfortabele lengte van 12,5 m (+25 % vergeleken met de eurorol).

Vliesfaser Basic - Fijne structuren

Vliesbehang met een licht reliëf gemaakt van duurzame grondstoffen. De selectie van subtiele, fijne dessins zorgt dat er voor elk interieur en elke smaak het juiste behang is. Het behang is na overschilderen krasvast en duurzaam. 

Vliesfaser Basic 100 De bloemige structuur - 101 De precieze structuur - 102 De andersoortige structuur - 103 De dynamische structuur - 104 De vezelachtige structuur - 105 De bescheiden structuur - 106 De minimalistische structuur - 107 De plooiende structuur -  108 De gebreide structuur

Vliesfaser Protect - Expressieve structuren

Vliesbehang met veel aantrekkelijke en expressieve structuren, en gemaakt van duurzame grondstoffen. Na het overschilderen is het behang zeer krasvast.

Vliesfaser Protect 200 De artistieke structuur - 201 De fijn geruite structuur - 202 De beeldschone structuur - 203 De zorgvuldige structuur - 204 De actieve structuur - 205 De geweven structuur - 206 De ronde structuur - 207 De maritieme structuur - 208 De variabele structuur - 209 De expressieve structuur - 210 De zandachtige structuur - 211 De symmetrische structuur - 212 De praktische structuur - 213 De schorsachtige structuur - 214 De onopgesmukte structuur

Vliesfaser Ready - Structuren met reliëf

Vliesbehang met een fijn reliëf dat al is voorbehandeld, en bij de eerste keer behangen is overschilderen niet nodig. Bij een renovatie kan dit behang echter op elk gewenst moment worden overschilderd.  

Vliesfaser Ready 300 De filligrane structuur -  301 De zachte structuur - 302 De netachtige structuur - 303 De willekeurige structuur - 304 De onbevangen structuur - 305 De mosachtige structuur

Vliesfaser MAXX Economy - Stabiele blinddruk

Vliesbehang gekenmerkt door een stabiele blinddruk – ideaal voor gebruik van felle kleuren en een individuele vormgeving met creatieve technieken.

Flax 100 De linnenstructuur - Ornato 101 De levendige structuur

Vliesfaser MAXX Premium - Structuren van gemiddelde dikte

Een breed assortiment van gemiddeld dikke, aantrekkelijke structuren voor de kenner – onafhankelijk van de lievelingskleur die voor de oppervlakteveredeling wordt gekozen.

Pebble 200 De onopvallende structuur - Nautilus 202 De expressieve structuur - Cevia 208 De geordende structuur - Akcent 210 De gepunte structuur - Tela 213 De noppenstructuur - Rock 216 De flexibele structuur - Sand 217 De fijnkorrelige structuur - Spot 222 De stippelstructuur - Crash 223 De natuurlijke structuur - Brick 224 De architectonische structuur - Square 225 De geometrische structuur - Beldam 226 De verrassende structuur

Vliesfaser MAXX Superior - Extra diepe lasertekening

Gekenmerkt door een extra diepe blinddruk, die de wand een bijzonder karaktervolle look verleent. De structuren laten zich zeer goed met neutralere design combineren. Ze zijn ook bijzonder geschikt om een individuele Feature Wall in de kijker te brengen.

Mello 301 De fijn gevormde structuur - Pearls 302 De vrolijke structuur - Swirl 303 De ornamentele structuur -  Bara 305 De zakelijke structuur - Flakes 306 De speelse structuur - 307 Krachtige structuur

Structuurvlies

De vlieslaag van Structuurvlies is milieuvriendelijk, bevat geen schadelijke toevoegingsmiddelen en is voor 100% gemaakt van gerecyclede vezels. Het aangebrachte structuurschuim is op waterbasis en bevat, net als al het andere structuurbehang, geen pvc. Zo komen er geen stoffen in het binnenklimaat vrij, die gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Beter nog, structuurvlies heeft zelfs een positief effect op het binnenklimaat doordat het luchtdoorlatend en vochtregulerend is. Structuurvlies is vanwege de gladde achterkant zeer makkelijk aan te brengen.

Structuurvlies Basic - Inspirerende structuren

Dit assortiment is gemaakt van een vlieslaag die uitsluitend bestaat uit gerecyclede vezels. De structuur ontstaat door een bedrukking met een structuurschuim op waterbasis, en kun je het beste overschilderen na het aanbrengen.

Basic 400 De poederige structuur - 401 De makkelijke structuur - 402 De geribde structuur - 403 De ingetogen structuur - 404 De vervloeiende structuur - 405 De aantrekkelijke structuur - 406 De wilde structuur - 407 De frisse structuur - 408 De spannende structuur

 

Structuurvlies Premium - Opvallende structuren

In dit assortiment  kun je opvallende structuren vinden, die het resultaat zijn van een bedrukking met structuurschuim op waterbasis. Structuurvlies Premium is al op kleur gemaakt, maar kan bij een renovatie op elk gewenst moment overgeschilderd worden.

Premium 500 De cursieve structuur - 501 De rechtlijnige structuur - 502 De indrukwekkende structuur - 503 De houtachtige structuur - 504 De muurstructuur - 505 De rankenstructuur

Novaboss reliëfpapierbehang - Natuurlijk en krachtig

Wanneer de natuur indruk op ons wil maken, toont ze ons haar volle pracht - zoals ons reliëfpapierbehang Novaboss, dat met expressieve, prachtige oppervlakten indruk weet te maken zoals de natuur zelf. Verkrijgbaar in talrijke briljant gevormde structuren - geheel naar eigen smaak.

Novaboss - Expressief zoals de natuur zelf.

Novaboss De flexibele structuur - 314 De bladerachtige structuur - 341 De tweeledige structuur - 385 De luchtige structuur - 392 De wapenachtige structuur - 393 De chique structuur


Bekijk ons volledige aanbod overschilderbaar vliesbehang