Vandenberghe Verf
13/05/2024

Rasch INDUSTRY II - Nieuw!

Nieuwe behangcollectie van Rasch

Sinds de 19e eeuw gebruiken mensen behang om van hun huis de mooiste plekken ter wereld te maken. Tapetenfabrik Gebr. Rasch is een van de pioniers uit deze periode en hun stijlvolle erfgoed creëert al meer dan 150 jaar prachtige kunst voor je muren. Nu wordt het bedrijf geleid door de vijfde generatie van de familie Rasch die de traditie voortzetten die is gestart door de oprichters van het bedrijf in 1861, namelijk kamers een individueel karakter geven en ze tot aantrekkelijke plekken maken om te vertoeven door schoonheid en liefde voor detail.

Ruwe materialen, een hoekige en mannelijke uitstraling, opvallende designtalen. Al deze kenmerken, samen met een minimalistische uitstraling zonder franjes of chichi, kenmerken de industriële look, die nog steeds erg in zwang is. Maar zelfs voor wie een oude fabriekshal niet zijn thuis noemt, is dit droomhuis met een paar kneepjes van het vak te verwezenlijken. Met de nieuwe Industry II collectie ontstaat direct een sterk en rauw industrieel karakter met een grote portie huiselijkheid.

De verschillende materialen hier worden innovatieve wanddecoraties, en verrassen ons opnieuw met hoe veelzijdig ze kunnen worden gebruikt en er altijd goed uitzien. Of het nu gaat om baksteen in visgraatmotief, betonblokken voor het metselwerk, gevlamd hout, decoratieve metalen panelen met roestsporen of fijne platen van Carrara-marmer – dit behang maakt van uw huis een woondroom met een industriële sfeer.

De grote keuze aan vliesbehang en muurschilderingen wordt gepresenteerd in gedempte, aardse beige- en bruintinten, roestrode nuances, gedempt groen en in de overheersende kleuren wit, grijs, antraciet en zwart. Maar ook goud en zilver met een geweldig glanzend effect zijn er voor iedereen die ondanks de gewenste industriële charme de glamour niet helemaal wil opgeven.

Floraal industriële stijl

Dankzij een geslaagde combinatie van elementen uit de natuur en de industrie heeft dit vliesbehang een geweldig dessin. Abstracte bladmotieven worden decoratief gepresenteerd op een metalen plaat, die er met zijn fijne textuur en metallic effecten goed uitziet op elke muur.

Glanzende erosie

Dit vliesbehang is geïnspireerd op een metalen plaat die is verroest door oxidatie. Door hem in een passende kleur te schilderen, creëer je in een mum van tijd een uniek element met een fantastische textuur en metallic effect, dat perfect te combineren is met vele patronen. Dit is de makkelijkste manier om de industriële look in huis te halen.

Casual probleemoplosser

Het visgraatpatroon met baksteen is altijd een absolute blikvanger op de vloer, maar is lastig te implementeren op de muur. Met dit vliesbehang is dit gelukkig geen probleem meer. De originele baksteenlook zit in een mum van tijd op de muur en ziet er door zijn natuurlijke structuur bovendien bedrieglijk echt uit.

Huiselijkheid met een fantastische bouwflair

Het hoeven niet altijd bloemen of blokstrepen te zijn. De charme van kaal metselwerk kan immers ook een echte feel-good sfeer creëren. Het bijzondere oppervlak dat de bekisting in beton creëert, heeft een geheel eigen karakter. Het vliesbehang met zijn natuurlijke structuur ziet eruit alsof het beton vers gestort is. Dit maakt de muur de perfecte basis voor een casual industriële stijl.

Een beloning voor de ogen

Akoestische panelen zijn een eersteklas oplossing voor een perfect geluidseffect en een verbeterde uitstraling. Maar wie geen probleem heeft met de akoestiek in huis en toch niet zonder deze bijzondere blikvanger wil, kan het zichzelf nu gemakkelijk maken. Dankzij dit vliesbehang zitten de fijne houten stroken binnen een handomdraai aan de muur.

Inspirerend ontwerp

Geïnspireerd door de extra grote betonblokken die de bijzondere architectuur van de Rijksdag in Berlijn kenmerken, maar ook door andere bouwwerken, kan deze look nu ook gemakkelijk in huis en op de muur worden gebracht met dit vliesbehang. Dankzij hun natuurlijke structuur zien de blokken er bedrieglijk echt uit en kunnen indrukwekkende bouwkunst op eenvoudige wijze in elke ruimte worden geïntegreerd.

Traditionele flair

Dankzij een traditionele Japanse houtbewerkingstechniek ontstaan deze fantastische houten latten met een bijzonder zichtbare nerf. Met zijn fijne, natuurlijke textuur geeft dit vliesbehang zowel een stoer als gezellig karakter aan elke muur, waardoor het de ideale achtergrond is voor bijzondere meubels en woonaccessoires.

Zin in iets anders?

Geen probleem! Deze smalle betonblokken zijn zojuist op elkaar geplaatst. En aangezien dit een vliesbehang is, hoef je je geen zorgen te maken over de stabiliteit ervan en hoef je niet te wachten tot het beton droog is. Snel op de muur aangebracht heb je een verfijnde blikvanger die er bedrieglijk echt uitziet.

Harmonieus Heavy Metal

Het verleden laat veel mooie sporen na, maar ook roestige voorwerpen kunnen een aangename blikvanger zijn. Dit vliesbehang met fijne structuur is daar een verder bewijs van, want de geërodeerde metalen plaat overtuigt door een geweldig metallic effect en accentueert de fabrieksstijl perfect.

Beton voor elke wand

Dit betonlook vliesbehang is ideaal voor wie van simpel houdt en toch mee wil met de trend. De kenmerkende betontextuur voegt een coole stedelijke charme toe aan kleine en grote muuroppervlakken en kan bovendien met veel verschillende interieurstijlen worden gecombineerd.

Verhalenverteller

De spannendste verhalen komen vaak uit het verleden, en vooral oude fabrieksgebouwen hebben doorgaans veel te vertellen. Met deze wandafbeelding kun je spanning en avontuur in jouw woonkamer brengen, tenminste optisch, want de verroeste metalen wand is een prachtig visueel hoogtepunt en kan in de breedte worden uitgebreid indien vereist. De boeiende verhalen hoeven dan alleen nog maar in deze binnenruimtes beleefd te worden.

Verouderen brengt schoonheid

De geërodeerde metalen platen tonen hun leeftijd. Maar dat is precies wat hen hun bijzondere charme geeft. Met de jaren en meer tekenen van roest wordt deze muurfoto steeds meer een absolute blikvanger. Bovendien haal je de trendy industriële look in huis zonder dat je zware panelen aan de muur hoeft te schroeven.

Nog niet klaar...

De charme van een huiselijke bouwplaats hoeft geen tegenstrijdigheid te zijn. Deze muurfoto is daar het bewijs van. De bakstenen muur met beton laat zien dat niet alles altijd perfect hoeft te zijn en dat zelfs imperfecties fantastisch kunnen zijn.

Goeie dingen komen naar zij die wachten

De natuur is de grootste kunstenaar, maar voor veel van haar meesterwerken duurt het vaak enkele duizenden jaren. Marmer is zo’n artistiek natuurproduct. Vanaf nu kan het sneller en gemakkelijker als fotobehang op de muur worden aangebracht. Het marmer op deze muurschildering heeft fijne nerven die zich kunstig op de edelsteen nestelen.

Magnifieke stenen muur

Het Italiaanse marmer uit Carrara met zijn geweldige marmering is wereldwijd populair en is nu ook verkrijgbaar als wandfoto. Deze tijdloze steen, die al duizenden jaren mensen inspireert, verliest nooit zijn aantrekkingskracht en zorgt voortaan ook voor een luxueus en comfortabel gevoel in huis.

Industriële cultuur thuis

Mooie zichtbare sporen: deze wandafbeeldingen verfijnen de industriële look met een individueel gebruikt-effect. Gebarsten beton en bakstenen muren met gebruikssporen geven de kamer een sfeervolle uitstraling.

Visueel ruimtewonder

Iedereen die altijd al in een industriële loft heeft willen wonen, kan met deze wandbekleding in slechts een paar eenvoudige stappen zijn droom waarmaken. Ze vertellen hun eigen verhaal. Extra bonus: kleine kamers lijken groter dankzij de aanwezige kolommen, hoge ramen en indrukwekkend glazen dak.

Tekenen van de tijd

Het verleden laat mooie sporen na. Dat is precies wat zo aantrekkelijk is – vooral in het interieurontwerp. Deze wandafbeeldingen belichamen de chique van de industriële look, verfijnd met een buitengewone dieptewerking die elke wand tot een absolute eyecatcher maakt. Ruw beton, sporenrijk pleisterwerk en geïntegreerde scheuren geven een enigszins rauwe charme en laten muren boekdelen spreken.

Roestige oogsnoep

Met deze digitale prints kun je nu je muren een opvallende uitstraling geven. Karakteristieke roestvlekken en metallic effecten creëren de typische industriële stijl aan de muur – het was nog nooit zo eenvoudig om deze trend in huis te implementeren.

Vind hier meer collecties van RASCH

Rasch schenkt kamers de mooiste momenten van het leven en voegt een derde dimensie toe aan jouw huis. Schoonheid tot leven brengen met gevoel en begrip.